Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VAKSINETRANSPORT: Lions-president Per Olav Ulberget og Åsane frivilligsentral har gått sammen om å tilby kjøring av eldre og syke til koronavaksinasjon. – Det er mange som har behov for dette, mener de. (Foto: Thomas Gangstøe)

Vil kjøre eldre og syke til koronavaksinering

– Vi tror det er mange som trenger hjelp til å komme seg til fastlegen for vaksinering. Derfor ønsker vi å bidra, sier president i Lions Club Bergen Åsane, Per Olav Ulberget.

Stadig flere eldre og mennesker i risikosonen blir i disse dager innkalt til vaksinering for korona. Mange vegrer seg for å reise kollektivt, og en del trenger også å følges.

Lions Club Bergen Åsane og Åsane frivilligsentral har derfor inngått en avtale om å etablere en transporttjeneste til de som ønsker å bli kjørt og få en hjelpende hånd om de trenger.

– Vi har fått flere henvendelser fra eldre som har etterspurt en slik tjeneste. Derfor har vi lyst å prøve, sier leder for Åsane frivillighetssentral, Berit Gjerstad til ÅT.

Starter nå

Tjenesten er allerede i gang.

– Det koster 150 kroner, som skal dekke bruk av bil og smittevernutstyr. Da blir man hentet der man bor til en avtalt tid, og fraktet til legekontoret. Sjåføren fra Lions venter på deg til du er ferdig, og kjører deg hjem etterpå. Du vil også bli fulgt om du ønsker det. Dette er nødhjelp til de med utfordringer, eller som er bekymret, sier Gjerstad.

Lions-presidenten var aldri i tvil da han ble spurt.

– Det står i våre vedtekter at vi skal hjelpe og jobbe for de eldre. Da er dette en perfekt mulighet. Vi ønsker å bidra der det trengs, og i disse koronatider har det vært vanskelig å opprettholde klubbens aktivitetsnivå. Vi har ikke kunnet arrangere tulipanaksjon og heller ikke loppemarked, slik vi pleier. Derfor er vi glad for dette prosjektet, sier Per Olav Ulberget.

Fokus på smittevern

– Hvordan blir smittevernet ivaretatt når dere skal kjøre eldre og pasienter i risikogruppen til vaksinering?

– Det er veldig viktig. Vi kommer til å bruke munnbind og vi krever at de vi kjører også skal bruke det. I tillegg bruker vi engangshansker og har sprit i bilen. Ikke minst desinfiserer vi alle kontaktpunkter mellom hver tur. Passasjerene må dessuten sitte i baksetet. Vi prøver å holde avstand så langt det lar seg gjøre, men hjelper likevel de som har behov for å komme seg inn og ut av bilen eller inn til fastlegen. Men det blir under strengt smittevern, forsikrer han.

Slik bestiller du

Er du hjemmeboende i Åsane og trenger transport til koronavaskinering, så ringer du Åsane Frivilligsentral på telefon 55 56 72 45 eller 94522139 i åpningstiden som er fra 09.00 til 16.30 mandag til fredag.

Frivilligsentralen videreformidler til Lions Club Bergen Åsane, som tar seg av transporten. Pris pr. person 150 kroner tur/retur.

– Det er fint om folk ringer noen dager i forveien, slik at vi kan planlegge og legge opp kjørelister, sier Gjerstad og Ulberget.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker