Lokalavis for Åsane og omegn!
  • AVTALE: Øyvind Christensen (t.v.) i Åsane håndball og leder for Redningsselskapet region Vest, Endre Ytreland har inngått et samarbeid som innebærer at 450 håndballspillere i breddeklubben får ta del i Redningsselskapets kurs og aktiviteter gratis eller til redusert pris.

– Dette har vi tenk på lenge

For første gang inngår Redningsselskapet en større avtale med en breddeklubb på Vestland. Valget falt på Åsane håndball.

Forrige uke undertegnet regionsleder for Redningsselskapet Endre Ytreland og Øyvind Christensen i Åsane håndball en avtale, som innebærer at 450 spillere i breddeklubben nå skal ha selskapets logo på draktene sine.

– Dette er noe vi har tenkt på lenge, og er veldig glad for at Åsane håndball har vært så positive til samarbeid.

Ikke-kommersiell

Avtalen er ikke-kommersiell i den grad at Redningsselskapet ikke betaler penger til idrettslaget som holder til i Åsane Arena. Men de mange hundre spillerne vil få en del igjen i form av aktiviteter og tilbud.

– For oss handler det om å gi barn, unge og voksne gode fritidstilbud. Redningsselskapet vil ta imot spillere for opplæring på og ved sjø. Noen av aktivitetene er gratis for spillerne, mens andre har redusert pris for Åsane håndballs medlemmer.

– Hvilke type aktiviteter kan dere tilby?

– Det er kurs i å være trygg i vann, båtførerprøven, VHF-kurs (bruk av samband på båt), ungdomsleir, sommerskole og en rekke andre tilbud og aktiviteter, forteller Ytreland fra Tertnes.

Fornøyd

Øyvind Christensen er glad for avtalen.

– For oss som breddeklubb er det bra og viktig å vise at vi samarbeider med en så viktig aktør som Redningsselskapet. At vi sammen kan være med å bidra til trygghet på vannet, synes vi er flott.

– Hvordan ser du for dere at utøverne får benytte tilbudene til Redningsselskapet?

– Vi har mange aktiviteter, som vi kan knytte opp mot selskapet. Blant annet har vi håndballskole noen ganger i året der vi kan bruker noen timer eller en dag i den forbindelse på å delta på kurs, aktiviteter eller få omvisning hos dem. Vi har Åsane håndball-bussen vi kan bruke til å frakten spillerne våre, så her er det flere muligheter, sier han.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker