Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Åpningen av Åsane arena utsettes og de fem første kampene til Åsane fotball spilles på den gamle hjemmebanen.(Foto: Thomas Gangstøe)

Rekker ikke seriestarten

Byggingen av ny stadion er forsinket. Åsane må spille de fem første hjemmekampene på Myrdal.

Både kulde, korona og konkurs har gjort det krevende for entreprenøren å holde tidsskjema for byggingen. Etter planen skulle anlegges åpnes til seriestart for Åsane Fotball Damer og treningskamp mot Brann for Åsane Fotball de siste dagene i mars.

Nå er det klart at de som bygger trenger både april og mai før de kan overlevere anlegget til de to klubbene som skal benytte det. Ny dato for overlevering av stadionanlegget er 31. mai, skriver Åsane fotball på sine hjemmesider.

Kulde og konkurs

I følge entreprenøren er det flere grunner til forsinkelsen: En ekstrem kald vinter med mye tele i jorden de siste åtte ukene. Dette har forhindret nødvendig gravearbeid. Nedstenging og innreiseforbud på grunn av pandemien. Det har hindret spesialarbeidere å kunne komme til anlegget siden nyttår. Konkurs hos Hugaas Entreprenør like før jul. Det har krevd nye leverandører på arbeidsplassen og det har tatt noen uker å få disse på plass og i gang.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier til Åsane fotballs hjemmside at han han har vært forberedt på at tidsskjema kom til å ryke.

– Sånn er det

– Jeg bruker ikke energi på det. Anlegget er forsinket og sånn er det.

– Jeg er sikker på at både publikum, spillere, trenere, samarbeidspartnere og andre kan leve med at sesongens fem første kamper skal spilles på Myrdal. Deretter starter en ny tidsepoke i klubbens historie, og det ser vi frem til, sier han.