Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BRANN: Det er flere ressurser som har rykket ut til Hylkjeflaten.

Hylkje:

Større gressbrann på Hylkje: – Det var stor fare for spredning

– Det var reel fare for spredning, og det brente i et større området, sier innsatsleder i brannvesenet, John Magnus Birkeland. Mindreårige er mistenkt for å ha forårsaket brannen.

Det er Vest politidistrikt som meldte om brann i terrenget på Hylkjeflaten klokken 15:10.

– Mulig fare for spredning til boliger. Flere ressurser rykker ut, skrev Vest politidistrikt.

Brannvesenet rykket ut med flere biler og fikk kontroll på brannen som dekket et området på over 150 meter. Det var en reell fare for spredning, og det har vært masse røyk og flammer, sier innsatsleder i brannvesenet, John Magnus Birkeland videre. 

Klokken 15.45 meldte brannvesenet følgende.

– Ikke lengre fare for spredning til bebyggelse. Det meste av brannen er slukket. Brannvesenet fortsetter å dynke området med vann.

– Mindreårige mistenkt

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen, opplyser til ÅT at brannen trolig skyldes to mindreårige gutter som satte fyr på noe gress, og mistet kontrollen.

– Vi har vært i kontakt med foreldrene til de to, og vi oppretter sak, men de involverte er under straffbar kriminell lavalder. Forebyggende ved Bergen nord vil nok følge opp denne saken. 

– Vet du noe om hva guttene har sagt?

– Jeg kjenner ikke til hva som kom frem av samtalen med de unntatt at politipatruljen har vært i kontakt med foreldrene og guttene, sier Dahl-Michelsen.

Og legger til:

– Vi minner om fra 15. april og frem til 15. september er det ikke lov å gjøre opp bål og ild, med mindre det åpenbart ikke kan føre til brann. 

KONTROLL: Innsatsleder John Magnus Birkeland.
KONTROLL: Innsatsleder John Magnus Birkeland.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker