Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FINALISTER: Både Haukås og Rolland skole er representert med hver sin klasse av fire finalister i Vestland. Her er elevene fra 5. klasse på Haukås. (Foto: Anne Marte Urdal Hansen)

Har tatt to titler siden 2014 – nå er Haukås-elever igjen i finalen

Både Rolland og Haukås skole er finaleklare i årets «Nysgjerrigper».

I år deltok nesten 2400 elever med cirka 170 forskningsprosjekter i konkurransen. Nå er 21 finalister fra hele landet klare, og juryen skal i gang med den vanskelige jobben med å kåre vinnerne. 

Vinnerne avsløres 6. mai. 

Klassen som vinner Nysgjerrigper-konkurransen, får 30 000 kroner og den gjeve tittelen Årets nysgjerrigper. Juryen ledes av klimaforsker Bjørn H. Samset og representanter fra de regionale vitensentrene i landet.

Fant plast i tyggis

– Elevene har syntes dette har vært kjempegøy. De har faktisk funnet plastikk i tyggis, noe en del produsenter nekter for, så prosjektet har blitt langt større enn elevene hadde forestilt seg, sier Anne Marte Urdal Hansen, kontaktlærer ved 5. trinn på Haukås skole, til Åsane Tidende.

Flere Åsane-skoler har hevdet seg i konkurransen de siste årene. Haukås skoles 3. klassinger vant i 2014, mens 5. klassingene på samme skole stakk av med seieren i 2016.  

Klassen på Haukås skole har nådd finalen med sin forskning om «Hvorfor blir tyggis hard», mens Rolland-elevene har tatt opp temaet: «Hvorfor er det så mye brostein i Bergen sentrum»

Her kan du lese om hele prosjektet til Haukås-elevene om hvorfor tyggis blir hard: https://www.nysgjerrigper.no/siteassets/rapporter/haukas-skole-5.-trinn-hvorfor-blir-tyggis-hard_nett.pdf

Les saken fra 2016 her:

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Finalister, region vest:

Fresvik EnSpire Skule, Mellomtrinnet: "Prosjekt vasstett" (Vik, Sogn og Fjordane)

Haukås skole, 5. trinn: "Hvorfor blir tyggis hard?" (Bergen, Vestland)

Rolland skole, 3b: "Hvorfor er det så mye brostein i Bergen sentrum?" (Bergen, Vestland)

Skjold skole, 6. trinn: "Hva fører til redsel for mørket?" (Bergen, Vestland)

Andre saker