Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PLUKKET OPP: Fra venstre: Erik Johansson Frimanslund, Håkon Nøtsund, Henrik Pemmer Baardsen og Fredrik Gjerding med alt bosset de plukket opp etter ungdommene som festet på Grønskjæret badeplass dagen i forveien. (Foto: Eirik Nøtsund)

8-åringer ryddet boss etter festing på Tertnes

Erik Johansson Frimanslund, Håkon Nøtsund, Henrik Pemmer Baardsen og Fredrik Gjerding fra Tertnes brukte morgenen til å plukke boss etter ungdommer som hadde festet på Grønskjæret i går kveld og natt. Det resulterte i en hel haug med fulle plastposer.

De flinke og ansvarlige guttene var fredag kveld ute og lekte ved bålplassen like ved badeplassen da de hørte mye bråk og støy fra Grønskjæret. Mengder med ungdom hadde samlet seg for å feste og kose seg. Kameratene stilte spørsmål om det var lov å samles så mye ungdommer nå under koronapandemien.

Mye boss

Tidlig om morgenen etter tok de seg en tur til friluftsområdet.

– Det var mye boss og tomflasker overalt. Det var lett og så at det hadde vært fest dagen før, forteller Erik, Håkon, Henrik og Fredrik.

Guttene, som går i tredje klasse på Tertnes skole, har nylig lært om hvor mye boss som årlig havner i sjøen. Derfor bestemte de seg for å rydde opp etter ungdommen.

Litt slitsomt

To timer brukte de fire kameratene på å rydde, og fylle opp mange bæreposer med søppel.

– Var det slitsomt?

– Det var litt slitsomt, men vi har lært det er viktig at ikke plast og boss havner i sjøen, derfor ville vi rydde med en gang, sier de.

Skoleelevene har et stort ønske om at neste gang det er fest på Grønskjæret, så kan de som fester kaste ting i bosset der det hører hjemme.

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker