Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Forslaget om felles 17. mai i Åsane får støtte av en gjeng som lanserte ideen allerede på 90-tallet. (Illustrasjonsfoto: Sandor Dahl)

Godt forslag om 17. mai i Åsane

Forslaget på lederplass i Åsane Tidende 11. mai om eget 17. mai-arrangement i sentrum av bydelen, bør absolutt vurderes.

Vi var en gjeng som tok til orde for dette allerede på 90-tallet, men da var dette med Bergen Sentrum så inngrodd at det var nærmest umulig å snakke om. Kanskje er verden i dag annerledes og mulighetene større for å få dette til.

Den gangen så vi for oss at det kom prosesjoner fra de ulike skolene inn fra

1.       Hesthaugveien(Tertnes, Haukedalen, Ulsetskogen) – Tertnes Skoles Musikkorps, Tertnes Amatørkorps, Tertnes Brass, Åsane Janitsjar + alt som kan krype og gå av andre organisasjoner

2.       Rolland(Eidsvåg, Kalvatræet, Rolland) – Eidsvåg Skoles Musikkorps, Åsane Musikklag med flere

3.       Litleåsveien(Flaktveit, Li, Kyrkjekrinsen, Haukås) – Li Flaktveit Skolekorps, Nyborg Brass, Haukås Skolemusikk, Haukås Musikklag med flere.

4.      Salhusveien(Mjølkeråen, Salhus, Hordvik) – Mjølkeråen Skolemusikklag, Salhus/Hordvik Musikklag, Salhus/Hordvik Skolemusikk osv.

1 og 2 møtes i rundkjøringen sør for Åsane Storsenter og kommer altså inn fra syd, mens 3 og 4 møtes i rundkjøringen nord for Åsane Storsenter/Horisont og kommer altså inn fra nord. Totalt sett vil dette kunne erstatte alle lokale arrangementer på skoler i Åsane. Alternativt gjøre dette på formiddag og lokale arrangementer på ettermiddag. Alle bør imidlertid tjene penger på dette, ved hjelp av boder i senterområdet på Åsane Storsenter eller ved at man betaler korpsene for å delta. I hovedprosesjonen får man ca 15.000,- for å være med å spille.

Det finnes en «million» andre som også kunne delta: kor, idrettslag, bilklubber, motorsykkelklubber, sykkelklubber, osv osv osv,

Bare fantasien setter grenser, kanskje går det an.

Av Ole Johan Aarlie, 

åsabu

 

Andre saker