Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TEKNSIK FEIL: Flere blir hasteinnkalt til vaksine etter en teknisk feil hos kommunen, slik at flere ikke har fått innkalling. (Foto: Sandor Dahl)

Mange hundre har ikke fått tilbud om vaksine grunnet feil – sender ut hastemelding

854 personer rammet.

På grunn av en teknisk feil har en del innbyggere ikke fått melding på sms om at de er tildelt time for vaksinering i dag.

Det skriver Bergen kommune i en pressemelding. 

– Vi sender nå sms til dem dette gjelder med informasjon om når og hvor de har time for vaksinering i dag. Vi håper at mange klarer å stille selv om de må møte på kort varsel, sier prosjektleder for vaksinasjonsprosjektet, Elisabeth Engelsen.

– Vi beklager ulempene dette medfører for den enkelte. Dersom de ikke rekker å komme til tidspunktet de har fått time, kan de også møte opp senere i dag. Vi holder litt lenger åpent så dersom man kommer til vaksinasjonslokalet der man har time før kl. 1530, vil man få vaksinen i dag, sier Engelsen.

854 rammet
Feilen har rammet 854 personer i dag. Disse har altså registrert at de ønsker vaksinen og de har fått tildelt time i kommunens systemer, men de har ikke fått melding om når og hvor de skal møte for å få vaksinen.

– Vi er i kontakt med leverandøren av systemet vi bruker for å ordne problemene. Innbyggere som er berørt av feilen og ikke har mulighet for å stille vil fortsatt få tatt vaksinen. De kan ringe koronatelefonen som setter opp ny time. Vi har ledige timer neste uke som kan benyttes, sier Engelsen.

Vaksinestasjonene har kontroll på hvem som har fått tildelt time i dag så det vil ikke være mulig for personer som ikke har time, å møte opp for å få vaksine.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker