Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLI MED: Barnebibliotekar Trine Dale og digitalformidler Inger Urdal håper flest mulig melder seg på ferieklubben til Åsane bibliotek 12. til 16. juli. Tilbudet er helt gratis.

Arrangerer ferieklubb på biblioteket

Teknologi, kunst, spill og tegneserieverksted er bare noe av det som står på timeplanen når bibliotekar Trine Dale og digitalformidler Inger Urdal inviterer barn og unge til ferieklubb.

Klubben har fått navnet bobcamp, etter Bergen offentlige bibliotek (bob) og finner sted i Åsane uke 28 fra 12. til 16. juli. Det er for skoleelever mellom 5. og 7. trinn

Tilbudet er helt gratis og fullstappet med aktiviteter.

– Det er en travel timeplan med alt fra litteratur, kunst, teknologi, spill, verksted og masse annet. Vi får besøk av VilVite. Det blir to forfatterbesøk med Bjørn Sortland, som skriver barne- og ungdomsbøker og vi får treffe Michelle Tolo fra Flaktveit, som har gitt ut boken «Spøkelsesvenn». I tillegg blir det altså tegneserieverksted med Trine Sejrup, forteller Urdal til Åsane Tidende.

Kunstpiloter

Men ikke nok med det: Kunstpilotene kommer. Det samme gjør representanter fra Arna Makerspace.

– Dessuten har vi med oss en tectralle, stappet med teknologisk moro, forteller Urdal.

Hun håper og tror ferieklubben blir fullstappet i midten av juni.

– Vi har noen plasser igjen, så det er bare å melde seg på, forklarer Trine Dale.

Sosialt

Urdal og Dale forteller hvorfor man skal melde seg på.

– Ikke bare er det et fantastisk godt tilbud, der man kan lære mye. Det er også utrolig gøy og veldig sosialt. Det er mange nye vennskap som knyttes i disse ferieklubbene.

Bobcamp ble startet som et pilotprosjekt i 2019 på hovedbiblioteket. Grunnet stor suksess, ble det i tillegg arrangert på Landås i 2020. I år er Åsane og alle de 10 øvrige bydelsbibliotek med og arrangerer ferieklubben.

Dersom du har lyst å være med, eller kjenner noen som kunne tenke seg å delta, så melder du deg på ved å sende en epost til barnaas@bergenbibliotek.no.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Klart for sommerles

Den magiske regnskogen er tema for sommerles 2021, hvor alle barn mellom 1. og 7. trinn kan delta.

– Det handler om å lese flest mulig bøker i løpet av sommeren. Jo mer du leser, jo høyere nivå får du. Klare du å nå nivå 10, får du en premie, sier barnebibliotekar Trine Dale.

Sommerles arrangeres hvert år og målet er å få barn og unge til å lese også i feriemånedene.

Nytt av året er fem sommerles-rebuser som du kan løse på fem ulike destinasjoner i Bergen.

Mer info finner du på sommerles.no. Der kan du også registrere deg og bøkene du leser i ferien.

Andre saker