Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ALVORLIG: Slik så sykkelen ut etter at sønnen kom hjem fra ungdomsklubben i Salhushallen. Pappa Morten forteller til ÅT at noen hadde løsnet hjulet og tatt vekk bolten som holder hjulet fast med vilje. Politiet opplyser at de ser alvorlig på saken. (Foto: Privat)

Reagerer med vantro etter at sønnen ble utsatt for sykkelsabotasje

Politiet til ÅT: – Slike gjerninger kan ha et stort skadepotensial.

Morten Falken Falkanger la ut et innlegg i Facebook-gruppen «Oppslagstavle for Salhus» torsdag formiddag etter at framhjulet på sønnens sykkel var løsnet med vilje onsdag kveld, da han skulle dra hjem fra ungdomsklubben i Salhushallen.

Åsane Tidende har vært i kontakt med barnefaren. Han forteller at dette var en svært utrivelig opplevelse.

– Jeg selv gikk på trynet med sykkel i min ungdom og måtte sy over tjue sting i overleppen. Det er en helt tankeløs holdning fra de eller den som har gjort dette, sier Falkanger.

Barnefaren forteller videre at sønnen har det bra, men er litt sjokket over at noen kan gjøre slike ting, og bekrefter at de har politianmeldt forholdet.

– Hvordan reagerte politiet på det du fortalte?

– Han som jeg snakket med var sjokket, og sa de kom til å ta dette svært alvorlig. Det var faktisk han som oppfordret meg til å legge ut innlegget for å gjøre andre oppmerksom på dette. 

Han forteller videre at han også har meldt hendelsen til ungdomsklubben, som har sagt de vil ta det opp med ungdommene, og at de også ser svært alvorlig på hendelsen.

Barnefaren trekker frem at nettpatruljen hos politiet i Agder tidligere har advart mot en TikTok-trend hvor barn og unge løsner skruer og muttere fra hjulene på sykkelen til ukjente personer, og filmer når de sykler og faller.

Også nettpatruljen i Vest politidistrikt melder om at det har vært tilfeller av sykkelsabotasje og la mai i år ut en advarsel på sine Facebook-sider der de først og fremst henvender seg til foreldrene. «Vi oppfordrer foreldre til dialog med barna om at dette ikke er bare barnestreker eller «pranks», men handlinger som i verste fall kan gi store skader og alvorlige konsekvenser,».

Politiet: – Slike gjerninger kan ha et stort skadepotensialt

Åsane Tidende har vært i kontakt med Bergen nord politistasjon for å høre hvordan de ser på hendelsen som skjedde ved Salhushallen onsdag ettermiddag.

Politioverbetjent Sølvi Vetås forteller at de per nå ikke har registret noen anmeldelse, men legger til at dette kan skyldes forsinkelser i deres systemer for behandling av innkommende anmeldelser.

Hun forteller videre at politiet ikke kjenner til problemet med å løsne forhjulet, og om det skal ha skjedd med noen andre i Åsane. Men hun bekrefter at det har vært hendelser der folk har løsnet bremser på sykler.

– Det er veldig dumt at folk gjør slike ting. Dette kan ha stort skadepotensiale, sier Vetås.

Klubbleder: – Vi er lei oss for at dette har skjedd 

Asbjørn Toft leder av ungdomsklubben i Salhushallen, sier til Åsane Tidende at de ser alvorlig på hendelsen og at de har hatt samtaler med ungdommene om hvor farlig dette kan være.

– Vi har også snakket med vakter og andre som var i hallen og gjør nå det vi kan for å forhindre at dette skjer igjen.

– Tar ungdommene innover seg hvor galt dette kunne ha gått?

– Jeg har fått inntrykket av at de skjønner budskapet, men vi må huske på at det kan også ha vært utaforstående som har gjort dette siden det skjedde utenfor hallen, svarer Toft.

Klubblederen vil allikevel oppfordre alle til å sjekke sykkelen før man setter seg på den som en grunnregel slik vi gjør med bilen vår.

Toft forteller videre at klubben er bygget på at den skal være et fristed og et lavterskeltilbud for ungdommen i aldersgruppen 12 til 17 år. Det er ungdommene selv som styrer det meste mens vi er der for å passe på at alt går greit for seg og at alle har det bra.

(Ungdomsklubben er åpen uke 27, 28 og 31 mandag, onsdag og torsdag klokken 13 til 18).  

 Slik så forhjulet ut etter at sønnen kom hjem fra ungdomsklubben i Salhushallen. (Foto: Privat)
Slik så forhjulet ut etter at sønnen kom hjem fra ungdomsklubben i Salhushallen. (Foto: Privat)
Asbjørn Toft leder av ungdomsklubben i Salhushallen sier at de er svært lei seg for det som har skjedd. (Foto: Privat)
Asbjørn Toft leder av ungdomsklubben i Salhushallen sier at de er svært lei seg for det som har skjedd. (Foto: Privat)

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Slik lød Morten Falkangers facebook-innlegg:

«Guttungen syklet hjem i går uten denne skruen som holder framhjulet, flaks det gikk bra! Noen hadde skrudd den av og målet var antagelig å ha det morsomt av å se andre skade seg. Dette skjedde etter han var i Salhushallen på dagtid i går. Etter å ha sjekket viser det seg at det er en Tik tok trend der flere har blitt skadet den siste tiden. Ungdomsklubben er informert og saken er meldt inn til politiet etter oppfordring i media. Håper folk kan ta en snakk med ungdommene sine så vi får slutt på denne hjerneløse oppførselen».

Andre saker