Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VAKSINE: Tirsdag kan bergenserne få tilbud om drop-in-vaksinering.

Åpner for drop-in-vaksinering

Restdoser fra allerede åpnede glass vil være tilgjengelig fra og med i morgen.

Fra mandag ettermiddag klokken 16 vil det bli mulig å registrere seg for mulige ledige doser på tirsdag.

– Vi lanserer nå en «styrt drop-in»-løsning, sier leder for vaksinasjonsprosjektet i Bergen, Elisabeth Engelsen, i en pressemelding.

Kommunen understreker at det ikke er garantert at det finnes ledige doser igjen hver dag.

– Det er viktig å presisere at dette kun gjelder daglige restdoser fra åpnede hetteglass av koronavaksinen i de kommunale vaksinestasjonene. Dette er doser som må brukes innen seks timer. Det betyr at det kun vil være et lite antall restdoser i hver vaksinestasjon hver dag. Enkelte dager kan det være at kommunen ikke har noen ledige doser å dele ut på slutten av dagen, sier Engelsen.

Man kan registrere seg via et digitalt skjema fra klokken 16 søndag til torsdag. Kommunen vil da legge ut mer informasjon og lenke til skjemaet på Bergen kommune sine sider.

Videre skriver de at alle som ennå ikke har mottatt første dose av koronavaksinen, vil imidlertid komme først i køen også for restdosene. Folkehelseinstituttet har tidligere presisert at første dose skal prioriteres.

– Alle eventuelle restdoser fra åpnede glass vil gå til personer som fremover registrerer seg i skjemaet som blir lagt ut på kommunens nettsider i ettermiddag. Dette gir et rettferdig og kontrollert system for de daglige restdosene ved vaksinestasjonene, sier Elisabeth Engelsen.

Bergen kommune understreker at man må melde seg digitalt, og at man ikke kan møte opp på vaksinasjonssentrene i håp om å få et stikk. Kun dem med vaksinetime får vaksine.

Allerede denne uken kan kommunen begynne å tilby dose to til de innbyggerne som har ventet lengst.

LEDER VAKSINASJONSARBEIDET: Elisabeth Mahler Engelsen. (Foto: Kristin Bergitte Hauge/Bergen kommune)
LEDER VAKSINASJONSARBEIDET: Elisabeth Mahler Engelsen. (Foto: Kristin Bergitte Hauge/Bergen kommune)

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker