Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TILTALT: I november i fjor ble en mann funnet skadet på bakken etter å ha blitt kastet ut ifra sjette etasje i denne blokken på Nordre Toppe. Nå har Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane tatt ut tiltale mot to menn i 40-årene for drapsforsøk. 

To menn tiltalt for drapsforsøk etter at de kastet mann utenfor blokk på Nordre Toppe

Statsadvokaten varsler at det vil bli lagt ned påstand om forvaring for en av de tiltalte. Bistandsadvokat Kathrine Liland for den fornærmede mannen i 30-årene har tidligere uttalt til ÅT.– Min klient har hatt englevakt.

I november i fjor ble en mann funnet skadet på bakken av en beboer etter han skal ha blitt kastet ut ifra sjette etasje i en boligblokk på Nordre Toppe.  

Krimteknikere undersøkte leiligheten til den skadede mannen, og spesielt verandaen fikk særlig oppmerksomhet, det ble også gjort rundspørring blant beboere i den aktuelle blokken. Et par uker senere gikk politiet til pågripelse av to menn i 40-årene. Begge to ble siktet for drapsforsøk.

Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane har nå tatt ut tiltale mot de to mennene.

Ifølge tiltalen skal 46-åringen og hans 40-årige kamerat ha oppsøkt offeret i hans leilighet på Nordre Toppe i november i fjor. Der skal den ene av mennene ha dratt fornærmede ut på verandaen og sammen skal de ha kastet ham over rekkverket.

Offeret, som er i 30-årene, slapp fra det uten livstruende skader og varige mén. Rent tilfeldig, mener politiet, selv om underlaget på bakken som består av grus og gress kan ha dempet det 16 meter lange fallet.

Bistandsadvokat Kathrine Liland har tidligere uttalt seg til ÅT. – Min klient ble hardt skadd, og det ser ut som han har hatt englevakt, som ikke har fått mer alvorlige skader. Han har det etter forholdene bra

Tidligere dømt

Mannen som er i midten av 40-årene er tidligere dømt for drap i det såkalte Åsane-drapet i 2000. Mens mannen som er i starten av 40-årene tidligere er straffedømt for blant annet vold og ran. De har begge siden før jul sittet i varetekt. Ingen av dem har erkjent straffskyld.

Sistnevnte er også tiltalt for å ha torsdag 12. november i fjor truet en person med pistol på Toppe. Hendelsen utløste en stor politiaksjon.

Les mer om det her: https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/11/12/bevaepnet-politiaksjon-paa-toppe/

I tillegg til drapsforsøk, er 46-åringen også tiltalt for to voldsepisoder. I 2017 skal han ha slått og sparket en mann gjentatte ganger i hodet og overkroppen, ifølge tiltalen. Offeret fikk store skader, blant annet ble flere tenner slått ut og en lunge punktert. Påtalemyndigheten mener volden var uprovosert og bar preg av mishandling.

Tre år senere skal også en kvinne skal ha blitt utsatt for vold fra 46-åringen. Statsadvokaten varsler at det vil bli lagt ned påstand om forvaring for ham.

Vitne: – Jeg våknet av hyling og at noen var borti gelenderet på terrassen

Vitne, som Åsane Tidende har vært i kontakt med forteller at hun hørte både prating mellom minst to personer, protester, skriking og et voldsomt dunk midt på natten. Da de lente seg over gelenderet ute på altanen i blokkleiligheten, lå det en mann på asfalten og det var mye politi på stedet.

Det var BT som omtalte tiltalebeslutningen først.

Kriminalteknikere fra politiet undersøkte blokken tidligere i år.
Kriminalteknikere fra politiet undersøkte blokken tidligere i år.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Relaterte saker