Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Tertnes Håndball Elite med klar beskjed til IHF «NOK ER NOK!» etter bøteleggingen mot de norske beachhåndballjentene. (Foto: Norges Håndballforbund)

Tertnes Håndball med støtte til de norske beachhåndballjentene

Tertnes Håndball Elite med klar beskjed til IHF «NOK ER NOK!» etter bøteleggingen mot de norske beachhåndballjentene for å ha brukt tights og ikke bikinitruser i EM.

Mandag meldte det europeiske håndballforbundet (EHF) i en pressemelding at de har bøtelagt det norske håndballforbundet 150 euro per spiller, totalt 1500 euro, etter at beachhåndballjentene benyttet tights, og ikke bikinitruser, under bronsefinalen i EM mot Spania søndag. EHF skriver videre at shortsbruken var et brudd mot uniformreglene til det internasjonale håndballforbundet (IHF). 

Tertnes Håndball Elite la tirsdag kveld ut et støtteinnlegg til de de norske beachhåndballjentene:

– Vi gir vår fulle støtte til det norske damelaget i beachhåndball som trosset EHFs (og IHFs) urimelige krav om at jentene skal spille i bikinitruser. Sammen skal vi fortsette å kjempe for å endre det internasjonale regelverket for bekledning, slik at spillerne får spille i det tøyet de er komfortable med, skriver de i innlegget

Håndballpresident Kåre Geir Lio uttalte i går at denne boten betaler Norges Håndballforbund med glede.

– Vi kjente til reglene og var forberedt på en bot, men jeg synes det er litt urimelig og uklokt å ilegge en flokk jente som sloss for naturlige rettigheter en slik bot. Sammen skal vi fortsette å kjempe for å endre det internasjonale regelverket for bekledning, slik at spillerne får spille i det tøyet de er komfortable med, sa Lio.

Kulturministeren med klar melding: – Gammelgrodd mentalitet

Kulturminister Abid Raja (V) er blant dem som har reagert skarpt på beslutningen: «Dette er fullstendig latterlig! Fy søren så mye holdningsendringer som må til i gammelgrodd internasjonalt gubbevelde i idretten! Herregud!» skriver han på Twitter

«Det verste er at de bare ikke skjønner likestillingspoenget en gang! Er’e mulig liksom?!», fortsetter Raja.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Fakta

Norske utøvere har sammen med Norges Håndballforbund i lang tid forsøkt å endre regelen som per dags dato lyder:

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

Mens kvinnenes truser ikke må være mer enn ti centimeter på sidene, er reglene for guttene noe helt annet.

«Herrenes bekledning skal bestå av en T-trøye og shorts, samt eventuelle tilbehør.»

Andre saker