Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UTDANING: I 2012 var kun fire prosent av søkerne til bygg- og anleggsteknikk jenter. På teknologi- og industrifag var andelen jenter 12 prosent. I år er andelen jenter henholdsvis 10 og 17 prosent av søkerne, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. 

Flere jenter velger å søke seg til yrkesfag

– Aldri før har det vært flere jenter som har søkt seg til disse utdanningsprogrammene. Hvis vi skal oppnå bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet, er det også en forutsetning at flere jenter og gutter velger utradisjonelt, sier kunnskapsminister Guri Melby.

Ekte åsabuer leser Åsane Tidende

Bli abonnent du også! Prøv avisen gratis i fire uker!

Logg inn Bli abonnent

Allerede abonnent?

Er du allerede abonnent, er digital tilgang inkludert i abonnementet.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker