Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR MELDING: – Det er viktig at en bygger videre på det som funker og ikke river ned velfungerende tilbud, sier Even Sørland, leder i Åsane Arbeiderparti til Åsane Tidende.(Foto: Sandor Dahl og Erik Madsen)

Tertnes-beboere får støtte av AP-leder

– Jeg etterlyser en mer offensiv strategi fra Skyss. Folk baserer seg selvfølgelig på bil i hverdagen når det ikke er mulig å kombinere buss med henting i barnehage.

Det sier Even Sørland, leder i Åsane Arbeiderparti til Åsane Tidende.

Åsane Tidende skrev tirsdag om de fire Tertnes-beboerne som alle opplever at busstilbudet deres har blitt sterkt svekket de siste årene, spesielt etter omleggingen av rutetilbudet i mai

– Det er veldig synd at Skyss ikke satset videre på en så vellykket rute som 30E. Og som Tertnes-beboer selv, ser jeg at stort sett alle avgangene var fulle, og folk hadde faste plasser. Jeg hadde regnet med at det ble satset videre på en så vellykket rute sier Sørland.

På spørsmål hva han mener om ruteomleggingen, samt opprettelsen av nye linje 39, svarer han:

– Skyss må svare på vurderingene som ligger bak. Linje 39 går litt oftere, men for alle lojale passasjer som skal helt fra Tertnes, øker jo reisetiden. Når linje 39 ikke går på dagtid, og utover kveldene, blir det heller ikke tilført noe nytt i busstilbudet, påpeker han.

Leder for strategi og organisasjon i Skyss, Camilla Selch, aviste tirsdag overfor Åsane Tidende at Skyss sin omlegging har medført svekkelse for de som bor på Tertnes.

Les hele hennes uttalelse her: https://www.aasanetidende.no/nyheter/2021/07/27/skyss-med-ruteendringen-har-vi-styrket-kollektivtilbudet-for-de-reisende-totalt-sett/

– Bergen kommune og Vestland fylkeskommune inngikk i mai en samarbeidsavtale som skulle gi kommunen mer innflytelse på kollektivtilbudet. Hva tenker du og Ap om at kommunen ikke ble rådført før omleggingen i Åsane?

–  Den nye samarbeidsavtalen kom på plass etter at endringene for Åsane sin del var bestemt hos Skyss. Derfor fikk ikke kommunepolitikerne uttalt seg i den saken, sier han og fortsetter:

– Det er en bra avtale byrådet nettopp har fått til med Skyss og fylket. Vi kommunepolitikere bestemmer fortsatt ikke, men i framtiden får vi i alle fall slike endringer på høring. Jeg tror 30E er et eksempel på at det er viktig.

Etterlyser en mer offensiv strategi fra Skyss

Han mener det er stort potensial for økt bruk av kollektivtransport på Tertnes og i Åsane, og etterlyser en mer offensiv strategi fra Skyss:

– Folk baserer seg selvfølgelig på bil i hverdagen når det ikke er mulig å kombinere buss med henting i barnehage. Vi jobber politisk for å gi alle plass i nærbarnehagen sin. Hvis Skyss er i forkant med busstilbud som treffer, står nok passasjerene klare.

Ap-lederen sier videre at han håper Skyss har en god plan for å raskt justere uheldige utslag av endringer i rutene, og kanskje kan det settes inn noen ekspressavganger igjen.

– Det er viktig at en bygger videre på det som funker og ikke river ned velfungerende tilbud, sier Sørland.

– Jeg har fult forståelse for at Skyss har sine rammer å forholde seg til, og har stor respekt for jobben de gjør. De siste årene har Skyss virkelig løftet kvaliteten på ruteplanleggingen, og samtidig blitt veldig flinke til å lytte til tilbakemeldinger fra passasjerer.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker