Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BUSSKUR-HÆRVERK FORTSETTER: I løpet av tirsdag kveld/onsdag morgen har busskuret som ligger i Kyrkjekrinsen skole fått seg en reel omgang, ruten har nå et stort hull i seg.

Nok et busskur knust i Åsane: – Dette koster samfunnet store summer

Flere ønsker de gamle betongskurene tilbake. Det vil ikke Skyss og fylkeskommunen: – Det blir stadig flere hærverk, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, Ronny Sleire.

ÅT har i flere artikler omtalt stadige hærverk på busskur i Åsane. I 2020 var det rundt ti skur som fikk glassveggene knust. Etter press fra avisen og lesere, valgte vegvesenet omsider å ta tak i problemet ved å sette inn stålplater i bakenden på skurene. Men fremdeles er det to glassvegger i disse leskurene rundt omkring i bydelen.

Og hærverkene har fortsatt i 2021 i bydelen. 

Vegvesenet bekreftet tidligere til Åsane Tidende at Staten fikk en regning på rundt 100.000 kroner etter busskur-hærverk i bydelen i 2020. Den regningen blir trolig enda høyere i 2021.

Fylkeskommunen og Skyss har gjort det klart overfor ÅT at det ikke er aktuelt å gå tilbake til de uknuselige betongskurene, tross de mange hærverkene i bydelen.

Les hva Skyss svarer på spørsmål om det er aktuelt å endre utforming på dagens busskur her

I starten av juni ble et busskur i Fossekleiva ramponert og et i Hesthaugveien ved Åsane brannstasjon. Stasjonssjef ved Bergen nord politistasjon, Torbjørn Mørk, sa den gang at det er vanskelig for politiet å finne ut hvem som bedriver hærverkene, spesielt i lys av at det sjelden kommer inn anmeldelse fra Statens vegvesen, Vestland fylkeskommune eller Skyss.

I løpet av tirsdag kveld/onsdag morgen har busskuret som ligger i Kyrkjekrinsen skole fått seg en reel omgang, og den ene ruten har nå et stort hull i seg.

VTS: – Slikt hærverk koster samfunnet store summer

Trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, Ronny Sleire, sier til Åsane Tidende ​at entreprenør har vært på stedet og bestilling av glasset er gjort, og det vil bli byttet så fort det nye ankommer.

– Slikt hærverk som dette er bare trist, sier trafikkoperatøren og fortsetter:  

– Vi har de siste månedene sett enn øking i hærverk mot busskur i glass og levegger, og dette koster samfunnet store summer hvert år.

– Er det uheldig at folk ikke melder inn når busskurene blir kunst?

– Ja, det er det. Vi oppfordrer alle til å melde inn til oss når de observerer slikt, slik at vi for ryddet glasset bort fortest mulig. Denne gangen er det ekstra bekymringsverdig siden skuret ligger tett opptil Kyrkjekrinsen barne- og ungdomsskole, og risikoen for at noe skader seg er større,Dette  sier Sleire.

KNUST: Slik ser vinduet i busskuret som ligger i Kyrkjekrinsen skole onsdag formiddag.
KNUST: Slik ser vinduet i busskuret som ligger i Kyrkjekrinsen skole onsdag formiddag.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker