Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I løpet av tre måneder har familiebedriften i Litleåsveien hatt storbrann og fire innbrudd. (Foto: Thomas Gangstøe)

Leder:

Tøffe måneder for familiebedriften

«Fire innbrudd og en storbrann på tre måneder, kunne tatt knekken på de fleste bedrifter.»

I 1981 startet Magne Jensen Bergen MC-Center. I år fyller familiebedriften hele 40 år, men det som skulle blitt en feiring med kake, brus og ballonger, har i stedet blitt et mareritt-år for butikken i Litleåsveien.

– Hva er det egentlig å feire, sa innehaveren til Åsane Tidende etter at tyver i helgen slo til mot bedriftens lagervogn, knuste et vindu og stjal med seg varer for flere hundre tusen kroner.

Hadde det bare vært dette ene innbruddet?

Men marerittet startet allerede om natten den 24. mai i år. Da begynte det å brenne i en motorsykkel. Brannen spredde seg raskt og til slutt var lokalene til Bergen MC-Center totalskadd. Store deler av området var røyklagt og mannskaper fra flere brannstasjoner i Bergen rykket ut. Også motorsykler og annet utstyr til store summer ble ødelagt. Siden har Jensen og hans kolleger kjempet seg tilbake, selv om det fortsatt lukter svidd i butikken og de kun kan bruke deler av lokalene sine.

Men i kjølvannet av storbrannen har det også vært fire innbrudd i lokalene. Dører og vinduer er knust og det er stjålet varer til verdier i millionklassen.

Fire innbrudd og en storbrann på tre måneder kunne tatt knekken på de fleste bedrifter, men ikke Bergen MC-Center. Helge Jensen vil ikke gi opp. I stedet gjør han nå ytterligere forsøk på å sikre lokalene sine. Fra før har han både alarm og videovervåking innendørs. Nå monterer han kamera utenfor butikken også. I tillegg har både han selv og kollegene hatt nattevakter i Litleåsveien.

– Det er fortvilende. Vi gjør alt vi kan, sa han til ÅT søndag mens han gikk rundt og så på stedet gjerningsmennene hadde tatt seg inn.

Det er lett å forstå fortvilelsen til Jensen. Det er også lett å forstå at det ikke blir feiring av familiebedriftens 40-års dag.

Men kanskje er det grunn til å ta seg et lite kakestykke over at Bergen MC-Center overlever fire innbrudd og en storbrann? I stedet for å gi opp, har de nemlig tenkt å kjempe videre. Familiebedriften skal bestå.

I minst 40 år til!

24. mai brant lokalene til Bergen MC-Center. (Foto: Sandor Dahl)
24. mai brant lokalene til Bergen MC-Center. (Foto: Sandor Dahl)

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker