Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GIGANTER: Variety Jones imponerte stort på scenen utenfor Haukås Rockeakademi.

Den fødte frontmann og gitarhelt

Med energisk og møkkete hardrock, viste Paal William Schrøder og resten av Variety Jones at de kan bli den neste store rocke-eksporten fra Bergen.

ANMELDELSE:

Tidvis satt de drøye 100 publikummerne, som var en del av avslutningen til elevenes Bandcamp-uke på Haukås Rockeakademi, kun og måpte!

Frontmann i det relativt ferske bergensbandet, som ennå ikke har gitt ut sin første fullengder, var virkelig stjernen på scenen – selv om han fikk god hjelp av svært dyktige musikere ellers i det hardtslående rockebandet.

Bandet med tre singler i bagasjen oppførte seg som kaotiske og rølpete villmenn som var desperate etter å servere Haukås-elevene et kveldsmåltid de sent vil glemme.

Det var frenetisk tempo, drøssevis av gitarsoloer, et velkomponert band og en frontmann med så mye karisma, energi og kvalitet at han var verdt hele opplevelsen.

For bare synet av Schrøder stå på den lille scenen og lire av seg gitarsoloer på løpende bånd var helt rått. Det var en blodig intensitet og karisma i et velsmurt og ekstremt sulten maskineri av et band som fort kan bli den nye «rocke-snakkisen» i Bergen de neste årene.

Det var liksom galskapen og innstillingen til dette bandet som imponerte mest – og ikke minst kvaliteten. Som publikum følte du at det var like før frontmannen skulle knuse gitaren, i ekte Kurt Cobain-stil.

Det skjedde aldri. Men du verden for en heseblesende og deilig opplevelse med så ekte og enkel rock N `roll.

For det var eksplosivt og energisk – og på ingen måte en konsert som bar preg av at dette var en 30 minutters gig for å hylle de dyktige musikerne på Haukås Rockeakademi etter Bandcamp-uken.

Selv uttalte de til ÅT etter konserten at de håpet å få laget flere låter og kanskje en plate i nær fremtid, og ønsket å få spillejobber når pandemien slipper taket.

Det får de garantert.

For Variety Jones hører hjemme på en større scene.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker