Lokalavis for Åsane og omegn!
  • AKSJON: Leteaksjon etter en savnet jente på Åstveit fortsetter med uforminsket styrke. (Foto: Sandor Dahl)

Leteaksjonen etter savnet jente fortsetter med uforminsket styrke

Store ressurser fra politiet, Røde Kors hjelpekorps, Norsk folkehjelp og Norske redningshunder leter etter jenten i tenårene.

Det er igangsatt en større leteaksjon etter at en jente i tenårene på Åstveit ble borte. Politiet, frivillige og brannvesenet leter i området.

Jenten beskrives som: omtrent 160 cm høy, tynn kroppsbygging, mørkt blondt halvlangt hår. Mulig bekledning er turkis genser og brun bukse.

– Vi fikk bekymringsmelding fra jentens foreldre om at hun var borte, det er nå satt inn flere ekvipasjer fra Røde Kors hjelpekorps, Norsk folkehjelp og Norske redningshunder bidrar med mannskaper i leteaksjonen. Fra politiets side er det fire patruljer i sving dette inkluderer en hundepatrulje fortalte innsatsleder Rune Vedeler i Vest politidistrikt til Åsane Tidende ved 14-tiden lørdag ettermiddag.

Ved 16-tiden kan operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt fortelle til ÅT at leteaksjonen forsetter med uforminsket styrke.

– Er det noen planer for å utvide søksområdet?

– Vi søker nå i det samme området og vil etterhvert vurdere sammen med Hovedredningssentralen om vi skal søke i andre områder. Men det er Vest politidistrikt som leder og koordinerer leteaksjonen sier Halleraker.

Åsane Tidende har observert at mannskaper fra brannvesenet er med å lete etter jenten.

På spørsmål om dette stemmer svarer operasjonslederen at brannvesenet er en del av beredskapsressursene og er naturlig at man benytter de når vi ser behovet for det.

– Kan du si noe mer om hvor gammel denne jenten er?

– Per nå vil vi ikke gå ut med noe mer beskrivelse av jenten, enn det vi allerede har gjort. Men vi vil sende ut en evt pressemelding med mer informasjon når vi har avklart dette med de pårørende, sier Stein Rune Halleraker.

– Er det aktuelt å rekvirere inn mer ressurser som for eksempel helikopter?

– Per nå bruker vi de ressursene vi har tilgjengelig på stedet, så må enten nye funn eller opplysninger eller mangel på slikt sådan gjøre at vi må vurdere å ta i bruk andre ressurser, sier han.

Saken oppdateres!

Norske redningshunder bruker hunder i søket etter jenten. (Foto: Sandor Dahl)
Norske redningshunder bruker hunder i søket etter jenten. (Foto: Sandor Dahl)
Røde Kors har hentet inn store mengder frivillige. (Foto: Sandor Dahl)
Røde Kors har hentet inn store mengder frivillige. (Foto: Sandor Dahl)
Politi, brann og de frivillige har etablert seg ved Tertnes VGS for å koordinere aksjonen. (Foto: Sandor Dahl)
Politi, brann og de frivillige har etablert seg ved Tertnes VGS for å koordinere aksjonen. (Foto: Sandor Dahl)

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Fakta

Andre saker