Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BØTER: Nok en gang var parkeringsvaktene på plass utenfor Åsane Arena og Vestlandshallen. 

Full parkering igjen:

Advarte sist – Her er parkeringsvaktene på plass igjen

Nok en gang var parkeringen ved Åsane Arena sprengt. Og nok en gang parkerte folk bilene sine ulovlig. Det endte i flere titalls bøter.

For 14 dager siden var kommunens parkeringsvakter innom Myrdal da det var kampaktivitet både på kunstgresset og i Åsane Arena. Da fikk over 20 bilister bøter for å stå parkert ulovlig langs veien inn mot anleggene.

– Vi vil ha flere kontroller her fremover, forsikret avdelingsleder i Bymiljøetaten for bytjenester, Arvid Heggestad.

Det løftet holdt han.

Tirsdag kveld var nemlig kommunens parkeringsvakter igjen på tokt da det var stor aktivitet på Myrdal, med to håndballkamper og trening for flere fotballag.

– Det er helt kaos her nede, sier en Horisont-beboer til ÅT, som har utsikt over hele området fra altanen sin. 

Den kommunale gratisparkeringen ved Åsane Arena, Myrdal gress og Vestlandshallen, var som vanlig smikkfull. Da valgte flere å sette fra seg bilene langs veien ved innkjøringen til idrettsanleggene. Her er det skiltet med parkering forbudt like ved innkjøring og Horisont. 

Konflikten angående parkeringssituasjonen og de 175 disponible p-plassene for publikum har vært diskutert siden før byggestarten av Åsane Arena. Mange poltikere og ansatte i idretten har rast, men Thor Haakon Bakke, byutviklingsbyråden, har gjort det klart at det er uaktuelt å utvide med flere plasser.

Varslet kaos

Kaoset har vært varslet lenge:

– Når idretten åpner for fullt, kommer det til å bli det fullstendige parkeringskaoset her. Det kommer til å virke mot sin hensikt med tanke på aktiviteten for barn og unge, har både Tor Woldseth, Lise Ramsøy og Roald Bruun-Hanssen tidligere uttalt til ÅT. 

– Galskap, mente Sylvi Listhaug da hun besøkte Åsane Arena og fikk se at parkeringen var full før klokken 13 en vanlig hverdag før idretten var åpnet helt opp. 

Løsningen så lenge ut til å bli en underjordisk parkeringsskjeller i forbindelse med Berge Sårheims privateide areal ved Vestlandshallen. Det prosjektet er foreløpig på vent grunnet mangel på dispensasjon fra komitéutvalget.

– Vi har ingen plan b, sa Bruun-Hanssen, daglig leder i Åsane Arena da. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker