Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Lørdag ettermiddag/kveld var det lagt ned blomster og satt ned gravlys utenfor blokken der drapet fant sted. (Foto: Sandor Dahl)

Kvinne i 20-årene døde etter voldshendelse: «Vi vil alltid bære deg med oss videre»

En 23 år gammel kvinne døde fredag etter at hun ble utsatt for massiv vold forrige søndag. En mann er nå siktet for knivdrap. Se video i bunnen av saken.

Kvinnen ble funnet hardt skadet i en leilighet på Myrdal natt til søndag 12. september, og ble deretter fraktet til Haukeland sykehus.

Fredag kveld døde kvinnen av skadene, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding lørdag, nærmere en uke etter hendelsen.

Bistandsadvokat Beate Hamre sa til ÅT tidligere lørdag at kvinnens familie har våket over henne natt og dag etter at de ble kjent med voldshendelsen forrige søndag.

– De er nå i en bunnløs sorg over å ha mistet en ung, livsglad og ressurssterk jente på en slik grusom og tragisk måte, fortalte advokaten.

Lørdag har den drepte kvinnens bror delt dette på vegne av familien i sosiale medier:

«Kjære, kjære NN. Lillesøster, storesøster, barnet vårt, bestevenn. Du, den snilleste av de snille, den vakreste av de vakre, den energiske, den omsorgsfulle. Du – vårt alt. Du er uendelig kjærlighet. Du vandret videre i går, 17. september. Aldri har bergensnatten vært vakrere! Fordi du danset for oss, på himmelen. Vi vil alltid bære deg med oss videre i hjertet, tankene og minnene. Vi elsker deg for alltid. Innlegget er signert av foreldrene og søsknene». De viser til at himmelen viste seg fra sin flotteste side, da nordlyset danset over bergensrområdet.

I ettermiddag var det lagt ned blomster utenfor blokken der drapet fant sted.

Mann i 20-årene drapssiktet

En mann i 20-årene som tidligere var siktet for drapsforsøk er nå siktet for drap.

– Siktede har ikke vært avhørt siden han ble pågrepet. Han er i dag informert om den nye siktelsen av sin forsvarer. Det er ikke planlagt avhør av siktede i dag og det er uklart når det eventuelt kan bli, skrev politiet i pressemeldingen.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker og ilagt fire uker med brev- og besøksforbud.

Kripos har gjort nye beslag på åstedet den siste uken, men vil ikke oppgi hva disse er eller hvilke undersøkelser som har blitt gjort.

Politiet vil be om at det gjennomføres en obduksjon av henne. ÅT er kjent med at kvinnen ble påført en rekke knivstikk på flere steder på kroppen inne i leiligheten.

Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke opplyse hvilke beslag som er gjort eller hvilke undersøkelser Kripos har bistått med. Politiet vil i den videre etterforskningen fortsette med vitneavhør, samt gjennomgå og analysere elektroniske spor.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Relaterte saker