Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Søndag kveld er det lagt ned blomster og tent lys utenfor blokken der drapet fant sted.

Eidsvåg kirke åpner dørene mandag kveld for venner og kjente

Det skjer etter dialog med familien til den avdøde, bekrefter sokneprest Aage Mjeldheim, i Eidsvåg kirke til Åsane Tidende.

– Alle som ønsker er velkommen for dele sorgen etter den tragiske hendelsen som kostet en ung dame livet. Det vil være mulig å dele sorgen gjennom å tenne et lys, be en bønn, skrive en hilsen eller bare være sammen og snakke eller sitte i stillhet, Mjeldheim.

Natt til forrige søndag ble kvinnen i 20-årene sendt til sykehus med alvorlige skader, etter en voldshendelse i Myrdalsveien

En mann, også han i 20-årene, er nå siktet for drap, etter at kvinnen fredag døde av skadene.

– Tragisk

– Da vi fikk vite at denne tragiske hendelsen hadde skjedd, tok vi kontakt med familien via bistandsadvokaten. Vi har hatt en samtale med familien og de syntes det var en god idé med åpen kirke. De så et behov for at venner og andre kjente kunne ha et sted å samles, sier Mjeldheim.

Han forteller at det vil være prester til stede for de som ønsker en samtale mandag fra klokken 18 til 20.

Mjeldheim kjente ikke avdøde eller familien, men de bor i området til Eidsvåg menighet.

– Det er både trist og tragisk at et så ungt liv skal ende på denne måten, sier soknepresten om det som har skjedd.

Mjeldheim sier videre at en slik hendelse som dette berører veldig mange.

– Nå er det viktig å ivareta alle som skal ivaretas, og vi ber pressen vise aktsomhet overfor de som eventuelt kommer til kirken. Dette er et sted der folk kan komme og sørge, og da skal de slippe å måtte være redde for å bli avbildet eller intervjuet.

Han sier videre at når det gjelder begravelsen, er det opp til familien og avgjøre om den også skal holdes i Eidsvåg kirke.

– Jeg skal ha nye samtaler med dem, og det blir en naturlig del av det vi skal snakke om.

Må ta hensyn til korona

– Vi er nødt til å opprettholde smittevernreglene og har en kapasitet til å ta i mot opptil 200 mennesker, med de avstandsreglene som gjelder nå, sier han og fortsetter:

– Det vil også føres lister på hvem som kommer inn, dette vil det være personell som hjelper med. Kommer det flere enn 200, må folk bare vente utenfor. Det er bare slik verden er akkurat nå.

– Vår menigheten preges av flere svært triste og tragiske hendelser, der flere unge har mistet livet. Det er ikke noe kjekt at det noen gang rammer lokalmiljøet. Men som kirke er det i slike stunder vi ønsker å være tilgjengelig for de som måtte ønske det.

– I bunnløs sorg

Bistandsadvokat Beate Hamre sa til ÅT lørdag at kvinnens familie har våket over henne natt og dag etter at de ble kjent med voldshendelsen forrige søndag.

– De er nå i en bunnløs sorg over å ha mistet en ung, livsglad og ressurssterk jente på en slik grusom og tragisk måte, fortalte advokaten.

Lørdag skrev den drepte kvinnens bror følgende på vegne av familien i sosiale medier:

«Aldri har bergensnatten vært vakrere! Fordi du danset for oss, på himmelen. Vi vil alltid bære deg med oss videre i hjertet, tankene og minnene. Vi elsker deg for alltid.»

Lørdag og søndag er det lagt ned blomster og tent lys utenfor blokken der drapet fant sted.

Mann i 20-årene drapssiktet

En mann i 20-årene som tidligere var siktet for drapsforsøk er nå siktet for drap.

– Siktede har ikke vært avhørt siden han ble pågrepet. Han er i dag informert om den nye siktelsen av sin forsvarer. Det er ikke planlagt avhør av siktede i dag, og det er uklart når det eventuelt kan bli, skrev politiet i pressemeldingen.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker og ilagt fire uker med brev- og besøksforbud.

Kripos har gjort nye beslag på åstedet den siste uken, men vil ikke oppgi hva disse er eller hvilke undersøkelser som har blitt gjort.

Politiet vil be om at det gjennomføres en obduksjon av henne. ÅT er kjent med at kvinnen ble påført en rekke knivstikk på flere steder på kroppen inne i leiligheten.

Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke opplyse hvilke beslag som er gjort eller hvilke undersøkelser Kripos har bistått med. Politiet vil i den videre etterforskningen fortsette med vitneavhør, samt gjennomgå og analysere elektroniske spor.

Sokneprest Aage Mjeldheim, i Eidsvåg kirke. (Foto: Eidsvåg Menighet)
Sokneprest Aage Mjeldheim, i Eidsvåg kirke. (Foto: Eidsvåg Menighet)
Eidsvåg kirke åpner dørene mandag kveld for venner og kjente etter det tragiske drapet på 20-åringen i Åsane. (Foto: Eidsvåg Menighet)
Eidsvåg kirke åpner dørene mandag kveld for venner og kjente etter det tragiske drapet på 20-åringen i Åsane. (Foto: Eidsvåg Menighet)

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Andre saker