Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ÅPEN KIRKE: Rundt 300 mennesker besøkte Eidsvåg kirke mandag kveld. – Det var gripende, sier sokneprest, Aage Mjeldheim. 

– En verdig og gripende minnestund

– Det ble en verdig og gripende minnestund, sier sokneprest i Eidsvåg kirke, Aage Mjeldheim til Åsane Tidende mandag kveld.

Etter en dialog med familien til kvinnen som døde etter voldshendelsen i Myrdalsveien, hvor en mann i 20-årene er siktet for drap, holdt Eidsvåg kirke åpne dører mandag kveld. 

Rundt 300 mennesker besøkte Eidsvåg kirke i løpet av de to timene minnestunden varte. 

Her var det åpent for alle som ønsket å dele sorgen etter den tragiske hendelsen som kostet en ung kvinne livet. Minnestunden kom altså i stand etter en samtale med familien, som mente det kunne være en god idé med åpen kirke.

Slik ble det mulig for alle som ønsket å tenne et lys, be en bønn, skrive en hilsen eller bare være sammen i stillhet.

– Behov for å møtes

– Det ble tent masse lys, man kunne skrive bønnelapper, og det ble satt frem et bord med bøker slik at man kunne skrive en hilsen til de pårørende. Her var mange ungdommer, men også voksne og eldre, forteller Mjeldheim.  

– Denne hendelsen berører mange?

– Ja. Det var et tydelig behov for å møtes og for å lage et rom hvor spesielt de unge – og flere voksne rundt dem – kunne møtes og dele sorg, og gi hverandre trøst gjennom tårer og lystenning. 

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Andre saker