Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Det var 23 år gamle Sunniva Borgen som ble funnet hardt skadet etter en voldshendelse i et leilighetskompleks ved Myrdal. Hun døde av skadene få dager etter hendelsen. Venner og familie sitter igjen nå igjen i bunnløs sorg. (Foto: Åsane Tidende/Privat)

Sunniva (23) revet bort - familien sitter igjen i bunnløs sorg

Det var 23 år gamle Sunniva Borgen som ble funnet hardt skadet etter en voldshendelse i et leilighetskompleks ved Myrdal. Hun døde av skadene få dager etter hendelsen. Venner og familie sitter igjen nå igjen i bunnløs sorg.

Det var natt til søndag, 12. september klokken 04:41, at politiet ble varslet om en voldhendelse på en privat adresse i Myrdalsveien. Den 23 år gamle åsabuen ble funnet hardt skadet og raskt fraktet til Haukeland sykehus. Men fredag 17. september kom den triste meldingen fra sykehuset om at hun døde som følge av skadene. Det opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding dagen etter.

En mann (29) ble pågrepet på stedet og er siktet for drap.

ÅT erfarer at de to skal ha hatt et forhold.

Bistandsadvokat Beate Hamre opplyser at navnet nå frigis i samråd med de pårørende.

– I bunnløs sorg

Hamre har uttalt til ÅT tidligere:

– Familien er i en bunnløs sorg over å ha mistet en ung, livsglad og ressurssterk jente på en slik grusom og tragisk måte.

Sist helg delte den drepte kvinnens bror dette på vegne av familien i sosiale medier:

«Kjære, kjære Sunniva. Lillesøster, storesøster, barnet vårt, bestevenn. Du, den snilleste av de snille, den vakreste av de vakre, den energiske, den omsorgsfulle. Du – vårt alt. Du er uendelig kjærlighet. Du vandret videre i går, 17. september. Aldri har bergensnatten vært vakrere! Fordi du danset for oss, på himmelen. Vi vil alltid bære deg med oss videre i hjertet, tankene og minnene. Vi elsker deg for alltid. Innlegget er signert av foreldrene og søsknene». De viser til at himmelen viste seg fra sin flotteste side, da nordlyset danset over bergensrområdet.

Sprudlende og uvanlig snill

– Sunniva viste gjennom livet sitt et sterkt engasjement for barn og unge som av ulike grunner, fysisk sykdom, psykisk lidelse, vanskelige oppvekstsvilkår, eller andre grunner, hadde det vanskelig. Hun engasjerte seg i barn og unge med utfordringer, hun så etter muligheter og løsninger og hjalp gjerne til selv, til tross for egne helseutfordringer, heter det i dødsannonsen.

Videre står det at familien ønsker å hedre Sunniva sitt minne i gjennom å opprette et fond som skal ha som formål å støtte arbeid til hjelp for unge sårbare mennesker. Nærmere bestemte statuetter vil bli offentliggjort ved et senere tidspunkt når fondet er offentlig registrert.

Støtte til familien kan gjøres via kontonummer: 37054792647.

– Vi er takknemlige for støtten du gir, heter det avslutningsvis.

Mann i 20-årene drapssiktet

– Siktede har ikke vært avhørt siden han ble pågrepet. Han er i dag informert om den nye siktelsen av sin forsvarer. Det er ikke planlagt avhør av siktede i dag og det er uklart når det eventuelt kan bli, opplyser politiet.

Mannen ble mandag sist uke varetektsfengslet i fire uker og ilagt fire uker med brev- og besøksforbud.

Kripos har gjort nye beslag på åstedet, men vil ikke oppgi hva disse er eller hvilke undersøkelser som har blitt gjort. Heller ikke Vest politidistrikt kan opplyse hvilke beslag som er gjort eller hvilke undersøkelser Kripos har bistått med. Politiet vil i den videre etterforskningen fortsette med vitneavhør, samt gjennomgå og analysere elektroniske spor.

Åsane Tidende har snakket med flere beboere i området. En nabo, som ønsket å være anonym, fortalte hvordan han opplevde denne morgenen.

– Jeg våknet av hyling og skriking i 05-tiden. Jeg sto opp og så ut av vinduet, sa mannen.

Utenfor vinduet var politiet i ferd med å pågripe en mann.

– Det var mannen som skrek og hylte. Vedkommende hadde bare på seg boxer og en t-skjorte, og det var tre politifolk over ham, sier naboen.

En kvinnelig nabo fortalte at hun hadde sett blod i trappeoppgangen i bygget.

Området består av flere boligblokker, og beskrives av naboer som rolig.

Begravelsen til Sunniva Borgen vil finne sted i neste uke, opplyser bistandsadvokat Beate Hamre.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker