Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FULLT HUS: – Det blir en verdig og gripende begravelse med taler og musikalske innslag, sier sokneprest i Eidsvåg kirke, Aage Mjeldheim til Åsane Tidende.

Sunniva Borgen bisettes i morgen foran en fullsatt Eidsvåg kirke

– Det blir en verdig og gripende bisettelse, sier sokneprest i Eidsvåg kirke.

400 gjester vil finne veien til Eidsvåg kirke torsdag formiddag når åsabuen, som mistet livet etter voldshendelsen i Åsane tidligere denne måneden, bisettes. 

– Det blir en verdig og gripende begravelse med taler og musikalske innslag, sier sokneprest i Eidsvåg kirke, Aage Mjeldheim til Åsane Tidende.

– Det blir fullt hus, og maks kapasitet i en begravelse, og det kommer til å bli en veldig fin minnestund. Denne tragiske hendelsen berører veldig mange, sier han. 

Det var natt til søndag, 12. september klokken 04:41, at politiet ble varslet om en voldhendelse på en privat adresse i Myrdalsveien. Den 23 år gamle åsabuen ble funnet hardt skadet og raskt fraktet til Haukeland sykehus. Men fredag 17. september kom den triste meldingen fra sykehuset om at hun døde som følge av skadene. Det opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding dagen etter.

En mann (29) ble pågrepet på stedet og er siktet for drap.

ÅT erfarer at de to skal ha hatt et forhold.

Bistandsadvokat Beate Hamre har uttalt til ÅT tidligere:

– Familien er i en bunnløs sorg over å ha mistet en ung, livsglad og ressurssterk jente på en slik grusom og tragisk måte.

Den drepte kvinnens bror har tidligere uttalt på vegne av familien i sosiale medier:

«Lillesøster, storesøster, barnet vårt, bestevenn. Du, den snilleste av de snille, den vakreste av de vakre, den energiske, den omsorgsfulle. Du – vårt alt. Du er uendelig kjærlighet. Du vandret videre i går, 17. september. Aldri har bergensnatten vært vakrere! Fordi du danset for oss, på himmelen. Vi vil alltid bære deg med oss videre i hjertet, tankene og minnene. Vi elsker deg for alltid. Mamma, pappa, lillebror og storebror.»

Familien har nå opprettet et fond i hennes navn til minne fondet skal ha som formål å støtte arbeid til hjelp for unge, sårbare mennesker.

«Sunniva viste gjennom livet sitt et sterkt engasjement for barn og unge som av ulike grunner, fysisk sykdom, psykisk lidelse, vanskelige oppvekstvilkår, eller andre grunner, hadde det vanskelig» skriver familien på en minneside.

«Hun engasjerte seg i barn og unge med utfordringer, hun så etter muligheter og løsninger og hjalp gjerne til selv, til tross for egne helseutfordringer. Nærmere bestemte statutter vil bli offentliggjort ved et senere tidspunkt. når fondet er offentlig registrert», skriver familien.

– Vi ser at dette beører familie, venner, bekjente og lokalbefolkningen, men det viktige er at familie, får tatt et verdig farvel med Sunniva, sier Mjeldheim.

Under seremonien blir kunstneriske innslag ved:

  • Organist Irina Blankova

  • Pianist Helge Lilletvedt

  • Fiolinist Tor Jaran Apold

  • Sangsolist Ingelin Reigstad Norheim

  • Sangartist Carl Espen Thorbjørnsen

Begravelsen vil også bli streamet via minnesiden.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Relaterte saker