Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DRAP: Mannen (29) som er siktet for drapet på Sunniva Borgen (23) i Myrdalsveien ble i 2020 ilagt et forelegg for kroppskrenkelse. (Arkivfoto: Sandor Dahl)

Myrdal-drapet:

Drapssiktet varetektsfengslet i åtte nye uker

– Retten har vektlagt siktedes egen forklaring om hvordan han påvirkes av alkohol.

Mannen (29) som er siktet for drapet på Sunniva Borgen (23) ble i 2020 ilagt et forelegg for kroppskrenkelse. Det fremgår i en kjennelse fra Hordaland tingrett.

Det var natt til 12. september at politiet rykket ut etter at naboer hørte lyder som kunne tyde på at en person trengte hjelp i en leilighet i Myrdalsveien. Politiet var på stedet knapt 15 minutter etter og fant Sunniva Borgen, hardt skadet.

Kort tid senere pågrep politiet den nå siktede mannen i nærheten av åstedet. 29-åringen skal da ha motsatt seg arrestasjon og det oppstod basketak mellom ham og flere tjenestepersoner. Politiet så seg nødt til å ta i bruk pepperspray for å få kontroll på ham.

ÅT erfarer at de to skal ha hatt et forhold.

Mannen ble først siktet for drapsforsøk, men siktelsen ble utvidet til å omhandle drap – etter at Borgen døde på Haukeland sykehus fem dager seinere, som følge av skadene hun ble påført. I avhør har den siktede forklart til politiet at han påførte skadene med kniv.

Tingretten skriver videre at på bakgrunn av at det foreligger gjentakelsesfare kan mannen fortsatt holdes fengsles i åtte nye uker.

– Retten har vektlagt rapport fra den rettsmedisinsk undersøkelsen, pågripelse av siktede og sammenholdt med siktedes egen forklaring om hvordan han påvirkes av alkohol, heter det i kjennelsen.

Åsane Tidende har forsøkt å komme i kontakt med påtaleansvarlig i saken politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen men har så langt ikke lykkes med å oppnå kontakt.

Bistandsadvokat Beate Hamre har heller ikke besvart våre henvendelser.

Det var BT som først omtalte forelegget.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Relaterte saker