Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERTE: Åsane-spillerne Anneli Kvamme, Ada Årsæther og Helle Stenersen spilte samtlige kamper da Hordaland vant kretsturneringen. ((Foto: Jan Ove Årsæther)

Åsane-spillerne storspilte da Hordaland ble kretsmestere: – De har en lys fremtid

- Tre fantastiske representanter.

Det sier kretslagstrener for Hordaland, Gisle Andersen, etter at jenter 15-laget slo NFF Oslo i finalen og ble kretsmestere på Hamar i helgen.

Anneli Kvamme, Ada Årsæther og Helle Stenersen var involvert i alle kampene da Hordaland fikk til topps i en kretsturnering mot de andre kretsene, og det ble en suveren triumf. Hordaland gikk ubseieret gjennom turneringen og endte med 17-1 i målforskjell.

Kretslagstrener Andersen er en av tre trenere. I teamet har han med segf keepertrener Elise Barsnes og Anne Nymark Rylandsholm. Andersen var en stolt mann etter at pokalen var sikret:

- Jeg er veldig stolt over denne prestasjonen. Vi har kun fått seks-syv treninger sammen, og da er det spesielt imponerende at vi presterte så bra, sier han til ÅT.

- Vi viste at det var stor forskjell, kanskje litt overraskende at vi var så overlegne, men jentene leverte utrolig mye bra.

- Tre fantastiske representanter

Han roser også de tre Åsane-jentene, som spilte alt for kretslaget i løpet av turneringen.

- Anneli har jo vært på en landslagssamling med skyggelandslaget, og både Helle og Ada viste utrolig gode takter. Tre fantastiske representanter som bidro stort til at vi tok hjem pokalen. 

- Jeg sende de alle en melding etter at de var kommet hjem og takket dem for prestasjonen og innsatsen, utdyper han.

Han er også opptatt av å gi honnør til Åsane og klubbene som jobber med disse talentene på treningsfeltet flere ganger i uken.

- Det er de som legger grunnlaget og gjør den største jobben, så stor honnør til klubbene og trenerne, i tillgg til spillerne selv.

- Nå blir det spennende å følge utviklingen deres videre, sier han.

Knuste all motstand

Åsane åpnet med å score tre mål på ti minutter mot Østfold. Åpningskampen endte til slutt 5-0. Deretter ble  Buskerud/Vestfold slått 2-0, før jentene knuste Akershus og vant 4-1. Tre strake seiere ga dermed 11-1 i målforskjell og klar gruppeseier.

. Semifinalen endte 4-0 og Indre Østland skapte ikke en eneste sjanse.

Hordaland styrte hele finalen og vant komfortabelt 2-0 over NFF Oslo. De tre Åsane-jentene spilte samtlige kamper for Hordaland og startet både i semifinale og finalen. 

Hagen var sentral

Tone Hagen fra Åsane var også tatt med i turneringen for Hordaland sitt 08-lag.

Hagen var helt sentral da Hordaland snudde 0-3 og vant 4-3 mot Indre Østland. Hun scoret ett mål og dro med seg lagkameratene til en viktig seier i åpningskampen.

Deretter vant de 7-1 mot Agder og spilte uavgjort mot Oslo, noe som gjorde at Hordaland vant sin gruppe.

Det ble imidlertid to knepne tap i semifinalen og bronsefinale for jentene som spilte sine aller første kretskamper.

 

17-1: Hordaland knuste all motstand på Hamar. (Foto: Jan Ove Årsæther)
17-1: Hordaland knuste all motstand på Hamar. (Foto: Jan Ove Årsæther)
GOD: Åsane-spillerne og Anneli Kvamme imponerte kretstreneren. (Foto: Jan Ove Årsæther)
GOD: Åsane-spillerne og Anneli Kvamme imponerte kretstreneren. (Foto: Jan Ove Årsæther)

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker