Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Hele livet har Ronald Hansen samlet på leker. Lørdag åpner han sitt eget leketøysmuseum på Gullgruven senter med gratis inngang. (Foto: Thomas Gangstøe)

Lørdag åpner leketøymuseet

Hele livet har Ronald Hansen samlet på leker. Lørdag åpner han leketøymuseum på Gullgruven.

I et 66 kvadratmeter stort lagerlokale uten vinduer, i Liamyrane industriområde, har Ronald Hansen det som trolig er blant landets aller største og mest unike samlinger av leketøy fra begynnelsen av 1900-tallet og fram til i dag.

Han har flere tusen små og mellomstore biler, cowboyer og indianere, sykler, Disney-figurer, noen dukker, tog. Noen er laget av blikk, andre av plast, tre eller vinyl. Og de kommer i alle mulige farger. På en vegg står det en gammel kronemaskin. I et hjørne er det en gammel Jukebox, mens tre gamle bensinpumper pryder østveggen. Over disse har han en samling på over 300 trailere fra Tyskland. Han har trolig også en av de mest komplette samlingene av leker i vinyl fra Tomte Lærdal. Tomtebilene ble en internasjonal suksess og er laget i over 100 millioner eksemplarer.

5000 til 10.000 gjenstander

Nå skal han vise fram alt til barn, unge, voksne, eldre – alle som har interesse av den enorme samlingen. Og det helt gratis. Åsabuen har planlagt det i flere år, og jobbet i over en måned for å flytte mellom 5000 og 10.00 gjenstander over fra det bortgjemte lagerlokalet i Liamyrane til et råflott og moderne lokale på Gullgruven senter.

– Jeg gleder meg enormt. Jeg har stått på fra morgen til kveld i over en måned, og har ikke gått hjem om kveldene før Securitas-vakten har sagt at nå er det på tide å dra, ler Hansen til Åsane Tidende.

Klokken 12.00 på lørdag åpner Ronalds leketøymuseum.

– Jeg har fått sponset 250 småboller med rosiner fra Bakst & Brygghuset, og Europris i Liamyrane stiller med godteposer til barna. Det blir også servert kaffe. Jeg håper jo at det kommer litt folk for å se på, smiler han.

Les hele historien om Ronald Hansen og hans fantastiske samling og altoppslukende lidenskap her:

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker