Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ØKER: Smitten øker stort i Åsane og november blir en rekordmåned.

Ny smitterekord i Åsane

Aldri har det vært flere Korona-smittede i Åsane i løpet av en måned. Over 300 har nå fått påvist korona.

Det viser tall fra Folkehelseinstituttet sitt meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Hittil i november er det registrert 303 smittede. Den forrige rekorden var på 165 og er fra august i år. Fortsetter trenden kan det ende opp med nærmere 350/400 smittede i norde bydel. Til sammenlikning var det kun 63 smittede i hele oktober.

Måneden med flest smittede i 2020 var også november med 140 tilfeller.

Det er økende smitte i samfunnet og smittevernoverlege Marit Voltersvik, anbefaler bruk av munnbind og at folk holder seg hjemme når noen i husstanden er syk.

Det har også vært en del smittetilfeller på de ulike skolene i bydelen. Denne uken kunne ÅT fortelle om at Mjølkeråen skole som har opplevd flere større utbrudd av Covid-19 knyttet til de ulike trinnene denne høsten har blitt tvunget til å avlyse juleavslutninger sine. - Klart det smerter meg å ta slike valg. I julen er det ekstra stort fokus på samhold og arrangementer, men dette er den rette avgjrøelsen slik smittesituasjonen har utvikle seg, uttalte rektor ved skolen, Lars Jørgen Leganger Pedersen til ÅT.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker