Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GIVERGLEDE: Selv om pandemien fortsatt er en stor del av hverdagen til de aller fleste, ønsker Salhus-klubben nå å skape denne givergleden, og hjelpe familier i juletiden hvert år: – Vi hadde tenkt at dette skulle være et engangsprosjekt, men fant fort ut at dette ikke hadde noe med korona å gjøre. (Foto: Thomas Gangstøe, arkiv)

Bergen Nord skal også i år dele ut penger til familier:

– Vi ble overrasket over hvor vanskelig mange mennesker har det

Det skulle egentlig være et engangsprosjekt da pandemien stod på som verst: – At familier trenger hjelp har vist seg å ikke ha noe med korona å gjøre.

I kjølvannet av koronapandemien ønsket FK Bergen Nord å hjelpe familier som trengte hjelp på samme tiden i fjor.

Først ville klubben dele ut 20.000 kroner, men samlet inn 90.000 kroner ved hjelp av det lokale næringslivet. 

Selv om pandemien fortsatt er en stor del av hverdagen til de aller fleste, ønsker Salhus-klubben nå å skape denne givergleden, og hjelpe familier i juletiden hvert år:

– Vi hadde tenkt at dette skulle være et engangsprosjekt, men fant fort ut at dette ikke hadde noe med korona å gjøre. Folk som søkte var familier som hadde behov for hjelp til dagen, sier daglig leder i FK Bergen Nord, Heidi Teigland til ÅT.

– En jury på 4 stykker leste gjennom alle søknadene og her var det mye å lese. Vi ble vel alle litt overrasket over hvor vanskelig mange mennesker har det. Da vi leverte ut gavekort fordelt på mat og andre ting, så vi hvor mye dette betydde for de som fikk gavekort. 

– Vi bestemte  oss derfor for at dette ville vi prøve å gjøre til noe fast, legger hun til.

Alle i Åsane kan søke, og fristen er satt til 13. desember.

Så langt har klubben fått inn 65.000 kroner.

– Det ble en veldig annerledes og spesiell førjulstid i fjor med nye glede og tårer. Vi i FK Bergen Nord er svært glade for å kunne gjøre dette igjen i år med våre samarbeidspartnere.

Hun sier videre at flere kan bidra om ønskelig.

– Vi ønsker å åpne opp for at alle som bor i Åsane bydel kan søke om støtte, eller nominere andre. De fleste av de som var med i fjor er også med i år, men det er fremdeles plass til flere, dersom noen ønsker å bidra. Alle bidrag mottas med stor takk.

Disse aktørene har bidratt: Rema1000 distribusjon, ÅBF, Kiwi, Sport 1 Åsane, Åsane storsenter og Murmester Jon A. Nygård.

Søknad og andre henvendelser kan sendes til heidi@bergennord.no

 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker