Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KREVENDE: – Det er en særdeles alvorlig sak som preger skolen og kommunen. Vi har en god dialog med politiet, sier etatsdirektør Frode Nilsen. (Foto: Sandor Dahl)

Overgrepssiktet SFO-ansatt varetektsfengslet:

Den siktede var ansatt ved en skole i Åsane da han skal ha gjort overgrepene

Mannen skal ha utført flere overgrep da han jobbet på SFO-avdelingen i tilknytning en skole i bydelen, får ÅT bekreftet.

Onsdag 1. desember ble politiet kontaktet av en skole i Bergen. Her kom det frem at mannen, som tidligere har jobbet på en skole i Åsane, skal ha forgrepet seg på barn mens han jobbet på den aktuelle skolen i bydelen. 

Mannen i 20-årene jobber ikke lenger på den skolen hvor han skal ha utført overgrepene, men ved en SFO-avdeling på en annen skole.

Han ble pågrepet av politiet torsdag forrige uke, og er siktet for overgrep av flere barn under 14 år. Nå sitter han i varetekt i fire uker fra lørdag.

Det er BA og BT som har omtalt denne saken først.

ÅT vet nå at den SFO-ansatte angivelig har utført overgrepene da han jobbet på en skole i Åsane.

Avisen får bekreftet informasjon fra flere hold, men av hensyn til pårørende, vil Åsane Tidende ikke publisere hvilken skole dette gjelder.

ÅT har vært i kontakt med rektor ved den aktuelle skolen. Rektor henviser til etatsdirektør Frode Nilsen for informasjon i anledning saken.

– En særdeles alvorlig sak

Etatsdirektør for skolene i Bergen, Frode Nilsen, sier dette til ÅT:

– Det er en særdeles alvorlig sak som preger skolen og kommunen. Vi har en god dialog med politiet. Vi skal ha et informasjonsmøte for foreldrene om hvordan de skal forholde seg videre i politietterforskningen.

– Vi samarbeider med politiet og jobber med å ivareta barna og foreldrene i denne saken. Jeg vil ikke kommentere hvilket skoletrinn som er involvert, sier han. 

– Delvis straffeskyld

Den siktedes forsvarer, Erik Johan Mjelde, sier at mannen erkjenner delvis straffeskyld i saken:

– Han erkjenner delvis straffeskyld og samarbeider med politiet. Han vet at han har et problem, og ønsker hjelp, sier forsvarsadvokat Erik Johan Mjelde.

Hordaland tingrett bestemte lørdag at siktede varetektsfengsles i fire uker, de to første med brev- og besøksforbud og full isolasjon, de to siste med brev- og besøkskontroll.

Vet du noe om denne saken? Tips ÅT her

DELVIS: – Klienten erkjenner delvis straffeskyld og samarbeider med politiet, sier forsvarer Erik Johan Mjelde.
DELVIS: – Klienten erkjenner delvis straffeskyld og samarbeider med politiet, sier forsvarer Erik Johan Mjelde.
– ALVORLIG: – Det er en særdeles alvorlig sak som preger skolen og kommunen, sier etatsdirektør Frode Nilsen. (Foto: Bergen kommune)
– ALVORLIG: – Det er en særdeles alvorlig sak som preger skolen og kommunen, sier etatsdirektør Frode Nilsen. (Foto: Bergen kommune)

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Andre saker