Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GJESTER ÅSANEPODDEN: Andreas Bakkerud er kun 30 år, men har en svært innholdsrik karriere bak seg som en av verdens aller beste rallyførere. (Foto: Thomas Gangstø)

Åsanepodden:

Eventyret Bakkerud

I dag kan du høre Andreas Bakkerud i Åsanepodden. Han snakker om den harde jobben, fansen, rallyeventyret, sin største nedtur som kostet ham VM-gullet og drømmen han fremdeles har om å bli verdens beste.

Hør episoden her:

Andreas Bakkerud er kun 30 år, men har en svært innholdsrik karriere bak seg som en av verdens aller beste rallyførere. Morvik-mannen har en far og onkel som kjørte og han vokste så godt som opp på Eikåsbanen. Han ble den første nordmannen noensinne til å vinne den norske runden av rallycross RX-VM i Hell utenfor Trondheim i 2016, samme sesongen som han ble partner med teamsjefen Ken Block. Han tok hele tre seire og seks pallplasseringer, og endte til slutt på en tredjeplass i 2016 FIA World Rallycross Supercar VM. 

Han har flere sterke pallplasseringer, tre EM-gull, VM-bronse og VM-sølv. 

Men han mangler fortsatt VM-gullet. Det tapte han med knappest mulig margin i Cape Town i 2019. En kontroversiell avslutning på siste etappe, hvor svenske Timmy Hansen kjørte i Bakkerud og til slutt snøt Morvik-mannen for gullet, var knallhard å svelge for Morvik-føreren.

– Som å tape på cornere

Bakkerud tapte gullet på antall seire etter at de to supersjåførene endte på lik poengsum:

– Det var som å tape på cornere, sier Bakkerud i fredagens Åsanepodden, og innrømmer at sølvet i VM i 2019 var en nedtur som gikk hardt inn på ham.

– Jeg lå an til å vinne VM-gull, og hadde det i lommen helt til siste runden. Timmy Hansen tok det ene poenget etter at Timmo Scheider kjørrte i veggen, ødela hjulopphenget, som igjen førte til at Timmy Hansen gikk fra 5. til 4. plass og tok det ene poenget som gjorde at vi endte på lik poengsum, og han til slutt vant på antall seire. Det gikk veldig innpå meg. Jeg stod som teamsjef, fører, økonomiansvarlig og jobbet døgnet rundt med gode venner og partnere. Det var mye følelser, og superspesielt. Det tok langt tid å heale det nederlaget, sier han. 

– Jeg gikk på en liten smell. Det var veldig hardt å samle seg igjen, og vanskelig å motivere seg videre. Det var lenge til sesongstart, så kom korona, og 2021-sesongen ble min dårligste VM-sesong da jeg endte på 7. plass. 

Comebacket

Seinere i 2021 leverte Bakkerud imidlertid et strålende comeback da han gikk til topps i  Euro RX1-klassen. Økonomiske årsaker gjorde lenge at sesongen var i ferd med å spoleres fullstendig, så åpnet det seg en mulighet hos ESMotorsport og Skoda Fabia. Bakkerud vant sammenlagtseieren i Belgia på sesongens siste dag – på sin 30-årsdag.

Hele episoden kan du nå høre i Åsanepodden.

Les også hva rallystjernen Petter Solberg sa om den spesielle avslutningen av VM-runden i Sør-Afrika, som kostet Bakkerud gullet, her: https://www.aasanetidende.no/nyheter/2019/11/12/petter-solberg-vil-ikke-klandre-dommerne/

 Morvikmannen Andreas Bakkerud kjører gokart på Eikås motorsenter så ofte han kan. (Foto: Daniela Elvebakk Mala)
Morvikmannen Andreas Bakkerud kjører gokart på Eikås motorsenter så ofte han kan. (Foto: Daniela Elvebakk Mala)

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker