Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Salum Kashafali er kåret til årets åsabu. Norna Salhus-løperen tok gull på 100 meter under paralympics i sommer. Han er ogspå verdensmester, europamester og har verdensrekorden på distansen i sin klasse. (Arkivfoto: Åsane Tidende.

Verdens raskeste ble årets åsabu

Europamester, verdensmester, verdensrekordholder og paralympisk mester, Salum Kashafali er Årets åsabu 2021.

Det har Åsane Tidendes lesere bestemt gjennom å stemme de siste seks ukene. Kashafali ledet kåringen fra start til slutt, slik han pleier når han står på startstreken på 100 meter for parautøvere i klassen T12 - en klasse han også har verdensrekord i med 10.43.

– Vant jeg?

Den ydmyke og sympatiske OL-mesteren, som ble kåret til årets mannlige parautøver på idrettsgallaen i 2020, satte stor pris på at Åsane har stemt han fram til Årets åsabu. 

– Vant jeg? Det var skikkelig gøy. Tusen takk, sier en oppriktig glad Kashafali på telefon,

Åsane Tidende kommer tilbake med et fyldigere intervju med Norna Salhus-løperen når han er tilbake i Bergen etter treningsleiren sin andre uken i januar.

28-åringen, som har bodd flere år i Salhus og som har tilbrakt store deler av sin treningshverdag i Leikvanghallen, hvor han også trener og er et stort forbilde for unge talenter, vant kåringen suverent. 

Fortjent

En som virkelig var glad for at Kashafali stakk av med seieren, er Norna Salhus-general Kjell Magne Ebbesvik.

– Han fortjener det virkelig. Salum er en utøver som jobber utrolig hardt, men som likevel bruker tid til de unge talentene som han er et forbilde for. Han er så nedpå selv om han har vunnet så mye. Det står det respekt av, mener Ebbesvik.

Åsane Tidende har aldri før fått flere stemmer, og det ble et svært tett race om både andre og tredjeplass. Terje Valen ble nummer to foran Wenche Grønn og Per Olav Ulberget. Alle de ti nominerte fikk mange stemmer.

Salum Kashafali får et flott diplom for seieren i kåringen. Han får i tillegg 6500 kroner i gavekort fra Åsane storsenter.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker