Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KAN STIKKE AV MED PRIS Årets åsabu, europamester, verdensmester, verdensrekordholder og paralympisk mester, Salum Kashafali er nominert til årets mannlige parautøver på Idrettsgallaen som går av stabelen lørdag kveld på NRK1. (Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge)

Årets åsabu nominert til gjev pris på Idrettsgallaen

Årets åsabu, europamester, verdensmester, verdensrekordholder og paralympisk mester, Salum Kashafali er nominert til årets mannlige parautøver: – Det vil være en stor seier for både han, og for Norna-Salhus.

Norna Salhus-løperen som tok gull på 100 meter under paralympics i sommer ble nylig kåret av Åsane Tidendes lesere til årets åsabu. 28-åringen har bodd flere år i Salhus og har tilbrakt store deler av sin treningshverdag i Leikvanghallen, hvor han også trener og er et stort forbilde for unge talenter.

– Salum er en utøver som jobber utrolig hardt, men som likevel bruker tid til de unge talentene som han er et forbilde for. Han er så nedpå selv om han har vunnet så mye. Det står det respekt av, sa Norna Salhus-general Kjell Magne Ebbesvik til ÅT like etter at kåringen var et faktum.

Den ydmyke og sympatiske OL-mesteren, er nominert i kategorien årets mannlige parautøver. Dette er samme pris som Kashafali vant på idrettsgallaen i 2020. Da uttalte han i takketalen: – Det verste er ikke å bli født svaksynt, men å bli født frisk, men uten visjoner.

Daglig leder i Norna-Salhus, Tom Geir Jensen, sier dette før morgendagens idrettsgalla:

– Jeg tror han ligger veldig godt an. Det blir spennende, og vi håper selvfølgelig at han får utmerkelsen. Det vil være en stor seier for både han og for Norna-Salhus, sier han til ÅT.

– Vi er stolt over det Salum har fått til og at han representerer Norna-Salhus. Vi har åpnet for å stase på Salum, og det tror jeg er et sterkt signal til andre klubber også, når det gjelder å gi parautøvere sjansen. 

Lørdagens Idrettsgalla ledes av Carina Olset og Yousef Hadaoui. Det skal deles ut priser i 12 kategorier. I tillegg til prisutdelinger og tilbakeblikk på sportsåret 2021 blir det som vanlig innslag med kjente artister.

På scenen får vi se Chris Holsten, OKEY med Ola Klæbo og Alexander Pavelich, Fay Wildhagen og Kristoffer Lo med Trondheimssolistene samt Emma Steinbakken. Dessuten skal satsingslaget i breakdance mot OL 2024, Victor Bautista Prag og Daniel Grindeland, opptre.

Blant idrettsprofilene som skal dele ut priser er Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel, Salum Kashafali og Marit Bjørgen, Maren Lundby, Christina Vukicevic Demidov, Bjørn Einar Romøren og Birgit Skarstein. 

Gallaen vil være uten publikum på grunn av koronasituasjonen og sendes direkte i morgen på NRK 1 fra klokken 19.50.

ÅT følger idrettsgallaen ​og oppdaterer underveis.

Utenom Salum Kashafali så er Jens Lasse Dokkan (ridning), Jesper Saltvik Pedersen (alpint) og Tommy Urhaug (bordtennis) nominert til årets mannlige parautøver.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Idrettsgalla for 21. gang

Idrettsgallaen 2021 er i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping og ble arrangert for første gang i 2002. Siden oppstarten har 15 av de totalt 20 idrettsgallaene vært holdt i Hamar, sist gang i 2020. Lillehammer var arrangørby i 2010 og 2016, Oslo i 2014 og Stavanger i 2019. Sendingen i 2021 ble produsert i mindre format uten publikum i studio i Oslo. I 2022 var det altså Trondheim som skulle ha vært vertsby for første gang, men på grunn av koronasituasjonen blir det TV-sending fra Oslo Spektrum innenfor gjeldende restriksjoner og anbefalinger.

Relaterte saker