Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SKUFFET: – Denne helgen var det ikke mye nestekjærlighet å spore ved Heimly bedehus-barnehage på Marikollen i Åsane. Porten inn til barnehagens lekeplass, som er nærmeste lekeplass for mange små barn i området, var stengt med en hengelås, sier Siril K. Herseth. (Foto: Privat)

Fortviler etter at toåringen møtte stengt port. Nå beklager barnehagen.

– En skuffet to-åring måtte dra slukøret videre, sier Siril K. Herseth. – Vi vil ganske snart endre på dette, svarer barnehagen.

– Der det er hjerterom er det husrom?, spør Siril K. Herseth retorisk, og forteller til ÅT at det var en svært skuffet toåring som møtte stengt port med kjetting og hengelås i helgen da de skulle bruke lekeplassen på Heimly barnehage på Marikollen. 

Hun synes det er fortvilende at det blir gitt et signal om at det ikke er ønskelig at barn benytter lekeplassen når barnehagen er stengt:

– Denne helgen var det ikke mye nestekjærlighet å spore ved Heimly bedehus-barnehage på Marikollen i Åsane. Porten inn til barnehagens lekeplass, som er nærmeste lekeplass for mange små barn i området, var stengt med en hengelås. Trist at det ikke skal være mulig å benytte en lekeplass utenom barnehagens åpningstid, sier hun. 

– En skuffet to-åring måtte dra slukøret videre.

Heimly: – Ser at det kan virke strengt

ÅT har vært i kontakt med den aktuelle barnehagen. De skriver i en e-post at det ikke er meningen å stenge noen ute, og at de ønsker å endre i praksisen om å stenge porten med hengelås og kjetting etter åpningstid. 

Det er dumt at hun har opplevd det slik. Det har ikke vært meningen å stenge folk ute, dette er en praksis som har hengt igjen etter gammelt. Vi ser at det kan virke litt strengt, og tenker at vi ganske snart vil endre på dette, skriver de. 

– Så lenge folk vil hjelpe oss å ta vare på området er det hyggelig at flere kan bruke den fine barnehagen vår.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker