Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DEBATT: Even Sørland og Harald Victor Hove snakker om det vedtatte budsjettet for 2022 i onsdagens Podcast. (Foto: Ove Landro)

Åsanepodden:

Han benyttet selv psykisk helsehjelp i fjor – nå er partirivalene enige om at teamet er viktigere enn noen gang

– Det er ingen svakhet å vise at man trenger noen å snakke med. Harald Victor Hove (H) og Even Sørland (Ap) snakker om alt fra psykisk helse til fysak, skole og SFO-midler i dagens budsjett-podcast.

Hør hele praten om budsjettet for Åsane i Åsanepodden her: 

Even Sørland (Ap) og Harald Victor Hove (H) diskuterer budsjettet, som bystyret vedtok i desember.

Budsjettavtalen mellom byrådspartiene og SP ble signert forrige måned og kommunen setter av 24 millioner kroner i 2022.

Sørland og Hove diskuterer både prosjekter som er inne i bybudsjettet, prosjekter som Hove mener burde vært inne med mer midler og viktigheten av politikken det skal satses på i årene fremover.

I dagens Podcast løfter de to politikerne alt fra flerbrukshallen på Mjølkeråen, som ligger inne med fire millioner kroner i oppstartsmidler, bydelsreformen, som får tre millioner, mer penger til SFO og nærbarnehage i tillegg til lokal idrettspolitikk. Også fysak diskuteres, selv om det ikke er nevnt i årets budsjett.

Tilbud om psykisk helsehjelp

Også psykisk helsehjelp utvides til Åsane og det er innvilget 3,75 millioner kroner til tilbudet i bydelen.

Det har vært svært viktig – også for Høyre, og spesielt Harald Victor Hove:

– Jeg har selv brukt tilbudet. På vårparten i fjor meldte jeg meg hos psykisk helsehjelp. Jeg visste ikke at det var et slikt tilbud, men jeg ble tatt veldig godt i mot og er glad for at jeg tok det steget. Vi er tre menn her i Åsane Tidendes studio, og det er ofte vi som har størst problemer med å søke etter hjelp. Det er menn som statistisk sett som har størst problemer med å si hva vi føler.

– Det at flere får muligheten til å ta del i dette, og ikke bare begrense dette tilbudet om rask psykisk helsehjelp til de som bor i sentrum og Årstad, og de som bor i «riktig bydel», det er utrolig viktig.

– Mange har hatt en utfordring

Han peker på pandemien som en viktig grunn til at dette tilbudet er prioritert til Åsane i årets budsjett:

– Det er veldig mange unge, men også voksne, som har en utfordring med å håndtere langtidsvirkningen av pandemien. Det å sitte alene, sitte på hjemmekontor, å ikke få muligheten til å bruke nettverket, kan være tøft. Konsekvensen av det er stor for store deler av befolkningen, og mange får ikke møte menneskene de vanligvis treffer.

Hove kommer med en oppfordring til åsabuen som nøler med å ta kontakt i en vanskelig situasjon:

– For menn i Åsane, er min oppfordring å ta kontakt. Det er ingen svakhet å vise at du trenger noen å snakke med. Det er utrolig flinke folk som jobber i psykisk helsehjelp, og det er veldig fint at dette tilbudet kommer til bydelen. All honnør til byråden for å ha lagt dette inn i budsjettet.

Even Sørland er glad for at byrådet inkluderte dette og utvidet tilbudet til Åsane i budsjettet.

– Kjempeviktig. Det handler om å bygge videre på et prosjekt som har virket i et par år. At dette blir tilgjengelig i Åsane også er kjempeviktig. Det skal ikke være nødvendig å gå mange runder før du får hjelp, og det ligger jo i navnet. Vi står i pandemien og det er en skikkelig hengemyr for mange, og det å ha et apparat som folk kan henvende seg til, og få rask hjelp, er utrolig viktig.

Av

Åsane Tidende

red@aasanetidende.no

Relaterte saker