Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIDERE TIL FINALEN: Karoline Ytreland, Henrik Hodne og Joakim Hestdal fra Blokkhaugen skole vant fylkesfinalen i Klassequizen på NRK, og er klar for landsfinalen i Oslo. (Skjermdump NRK)

– Det føles veldig deilig

Karoline Ytreland, Henrik Hodne og Joakim Hestdal ved Blokkhaugen skole vant fylkesfinalen i Klassequizen på NRK, og er klar for landsfinalen i Oslo. – Det føles veldig deilig, uttaler elevene like etter at seieren er et faktum.

Det er altså elevene Karoline Ytreland, Henrik Hodne og Joakim Hestdal som representerer Blokkhaugen skole i Klassequizen 2021/2022 i Hordaland, i regi av NRK. 

Etter en jevn og intens fylkesfinale mellom Rossland, Ostereidet og Blokkhaugen direkte på NRK radio, der to lag skulle sendes videre til landsfinalen i Oslo, stakk elevene fra Blokkhaugen og Rossland av med seieren. Ett poeng skilte vinnerne og elevene fra Ostereidet.  

– Det føles veldig deilig, uttaler Blokkhaugen-elevene til NRK i det finale-plassen er sikret.  

– Dette var ikke forventet, legger Henrik Hodne til. 

– Nå blir det mange quizer med familien, sier Karoline Ytreland.

– Kvikke elever

– Dette er naturligvis utrolig kjekt både for elevene som representerer Blokkhaugen, og alle elevene på skolen. Jeg er veldig stolt, sier rektor ved Blokkhaugen Bente Irene Kronhaug. 

Hun kan fortelle at mange av elevene fulgte direktesendingen fra klasserommene på Blokkhaugen, og stemningen var spesielt god blant elevene på 10. trinn.

– Joakim, Henrik og Karoline har all grunn til å være stolte av seg selv. De har gjort en veldig flott innsats. Det er ikke bare enkelt å skulle svare riktig på spørsmålene i en direktesendt fylkesfinale. De har nok kjent litt på presset, sier rektoren. 

– Har de lest seg opp ekstra foran fylkesfinalen?

– De har nok lest litt ekstra, ja, men samtidig er dette kvikke og smarte elever. Jeg har lyst å legge til at elevene også er veldig greie og inkluderende. Så dette er fortjent. Nå gleder vi oss til landsfinalen, sier Kronhaug. 

Konsert i skolegården

Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn. Over 600 lag fra hele landet har deltatt, og spørsmålene hentes fra skolepensum, men baserer seg også på generell kunnskap.

Det er 10. gangen NRK arrangerer konkurransen, og etter innledende runder i distriktene møtes de beste skolene i en landsfinale i Oslo senere i år, med Selda Ekiz som programleder.

I finalerundene i hovedstaden er det fire innledende runder. Her kvalifiserer ni lag seg finalen. I tillegg blir et lag tatt ut til finalen som «lucky loser», og får også delta. 

Vinneren får Klassequiz-trofeet, samt at MP3 kommer til vinnerskolen og sender et eget show direkte fra skolen. 

SKAL TIL OSLO: I dag ble Vestland-finalen i Klassequizen arrangert. Joakim, Henrik og Karoline vant og skal til landsfinalen i Oslo. (Foto: Espen Hatlestad, NRK)
SKAL TIL OSLO: I dag ble Vestland-finalen i Klassequizen arrangert. Joakim, Henrik og Karoline vant og skal til landsfinalen i Oslo. (Foto: Espen Hatlestad, NRK)

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Relaterte saker