Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FINALE: I dag arrangeres Hordalands-finalen i Klassequizen. Tre skoler skal kjempe om to plasser i landsfinalen i Oslo. Elever fra Blokkhaugen skole kjemper for Åsanes ære. (Foto: Espen Hatlestad, NRK)

I dag kan disse elevene sikre finaleplass

Blokkhaugen skole kan sikre seg finale i klassequizen. Finalen kan du se her klokken 14.

En av dem er Blokkhaugen skole

— Som rektor er jeg skikkelig stolt og glad for at elevene har gjort det så bra i konkurransen, sa Bente Irene Kronhaug til ÅT da Blokkhaugen ungdomsskole startet perfekt og tok tidlig ledelsen i årets utgave av Klassequizen 2021/2022 i Hordaland, i regi av NRK.

Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn. Over 600 lag fra hele landet deltar, hvor de får spørsmål om både skolepensum og generell kunnskap. Dette er den 10. sesongen av konkurransen, og etter innledende runder på radio rundt om i distriktene møtes de beste skolene til landsfinale i Oslo på nyåret. Landsfinalen sendes som tidligere på NRK1 på våren med Selda Ekiz som programleder.

Vinnerskolen får det gjeve Klassequizen-trofeet og en direktesendt konsert i egen skolegård.

Også Mjølkeråen og Breimyra skole har deltatt, men nådde ikke finalen.

Klassequiz-finalen kan du se her på aasanetidende.no fra klokken 14. Vi har fått tillatelse av NRK til å vise denne via statskanalens sider.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker