Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPENT: Sandra Mikkelsen og Christine Hope er to av dem betjener matvognen «Mat på farten», som åpnet på senterområdet denne uken. – Vi er kjempespent, sier duoen.

Baguett-suksess åpnet i Åsane

Mandag åpnet matvognen «Mat på farten» på parkeringsplassen mellom Arken og Ikea sitt gamle varehus. Med seg har en av eierne, Christine Hope, en suksessoppskrift fra Søreide.

Seks dager i uken skal Hope og fem andre ansatte servere ferske baguetter, wraps, salater og buffalowings til sultne åsabuer på farten. Det har de allerede gjort på Søreide i snart et år. Nå utvides tilbudet.

– Vi er kjempespente og føler vi har fått en veldig god plassering her i sentrum av bydelen, forteller Hope til Åsane Tidende.

– Målet er å servere byens beste baguetter til gode priser. Og så skal de alltid være ferske. Her får du ikke brød som har ligget halve dagen, lover Hope.

God start

Mandag morgen klokken 06.00 åpnet «Mat på farten» i Åsane, og det tok ikke lange tiden før de første kundene var på plass.

– Vi har allerede fått veldig gode tilbakemeldinger, og noen av kundene har kommet tilbake hver dag hele uken, smiler Sandra Mikkelsen. Hun er en av dem som kommer til å stå opp grytidlig om morgenen for å servere sultne åsabuer frokostbaguetter.

Planen er å være åpen mandag til lørdag fra tidlig morgen til ettermiddag.

Spent

– Hvilke forventninger har dere?

– Først og fremst håper vi å bli tatt godt i mot. Vi representerer jo et tilbud som ikke finnes i bydelen fra før. Men vi kommer til å jobbe veldig hardt for at den maten vi servere til kundene både frokost, lunsj og kanskje middag, skal være av høy kvalitet og smake veldig bra. Det er jo det som gjør at folk kommer tilbake. I tillegg til flinke og profesjonelle ansatte selvfølgelig, smiler Hope.

Mat på farten ble startet av småbarnsforeldrene Christine Hope og Anders Glesnes, som eier to tredjedeler av selskapet. De fikk med seg venneparet Jeanett Aamelfot og Victor Ådland Pedersen som eier den siste tredjedelen. Bedriften ble startet i februar i fjor og etablerte sin første matvogn ved Rema 1000 på Søreide. Der er det fem ansatte. Med utvidelsen til Åsane blir det til sammen 10 ansatte i bedriften.

Du kan leser historien om hvordan ideen ble til og om suksessen med matvognen på Søreide i Åsane Tidendes papirutgave. Der får du også lese om ekspansjonsplanene til «Mat på farten».

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker