Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PÅ PLASS: Endelig er en ny spiss klar for Åsane. 

Nå er spissen endelig på plass

Erling Flotve Myklebust er klar for Åsane.

Etter 58 mål på 103 A-kamper for Vard Haugesund føler Myklebust seg klar for et høyere nivå enn PostNord-ligaen. At valget falt på Åsane, er ikke tilfeldig. Flotve Myklebust ville til en klubb med utviklingsmuligheter, skriver klubben på sin nettside. 

– Da Åsane kom på banen tenkte jeg at det kunne være riktig for meg. Dette er en sunn klubb, forteller 25-åringen.

Åsane Tidende har flere ganger omtalt klubbens prioriterte spissjakt. Nå er altså Myklebust klar. 

– Jeg er en typisk bakromsspiss som liker å rive og slåss med stopperne. Jeg er kanskje ikke så vant til å bidra mye defensivt, for jeg liker best å være inne i boksen, forteller han.

Åsane møter tre storlag i de første tre kampene. 

Forsøkte seg i Eliteserien

Selv om overgangen fra Vard Haugesund til Åsane er et steg opp, er norsk toppfotball ikke helt ukjent for 25-åringen fra Sevland. Han fikk syv kamper i Eliteserien i 2015. Det ble også 32 mål på 33 kamper for Haugesund 2 i perioden hos eliteserieklubben. Nok et bevis for den enorme målstatistikken.

Nå har han signert en treårskontrakt. 

– Erling er vant til å score mål. Han forsøkte seg i Eliteserien som tenåring, men måtte deretter ta et steg ned. Så har han hatt stor suksess i Vard og scoret enormt mange mål. 

- Nå skal vi hjelpe ham til å ta et nytt nivå. Dette er en ambisiøs spiller vi tror vil utvikle seg i et godt treningsmiljø hos oss. Jeg blir ikke overrasket dersom han scorer mye i OBOS-ligaen. Kanskje tar han det neste nivået også, sier sportssjefen.

Fra før er Håkon Lorentzen langtidsskadet, mens Geir André Herrem har gitt seg etter fjorårets fiaskosesong. 

Myklebust er Åsane sin andre signering i vinter. Fra før er Mjøndalen-keeper Idar Lysgård klar, også han en spiller med erfaring fra Eliteserien. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker