Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KREVER HØRING: Eivind K. Nævdal-Bolstad, medlem i utvalg for barnehage, skole og idrett, støtter Mikkel Grüners (SV) forslag om å kreve høring angående de alvorlige overgrepssakene, én av dem i Åsane. (Foto: Mowi)

Overgrepssaken i Åsane:

Slår alarm etter overgrepssaken i Åsane: – Må ha tillit til at systemet fungerer

En skoleansatt sitter varetektsfengslet etter at å ha blitt siktet for overgrep da han jobbet på SFO i en Åsane-skole. Varslingene ble først tatt videre syv måneder senere: – Ikke er i tråd med kommunens rutiner.

Tidlig i desember skrev ÅT at mannen som nå er siktet for overgrep mot mindreårige, skal ha utført flere overgrep da han jobbet på SFO-avdelingen i tilknytning en skole i Åsane.

Onsdag 1. desember ble politiet kontaktet av skolen. Her kom det frem at mannen, som tidligere har jobbet på en skole i Åsane, skal ha forgrepet seg på barn mens han jobbet på den aktuelle skolen i bydelen.

Saken har også ført til at rektoren ved skolen har trådt til side da det kom frem at flere hadde varslet skolen om overgrepet allerede i mai, som ÅT har omtalt.

Nå krever både Høyre og SV høring for å få mer innsyn i rutinene for overgrep i skole og barnehage i Bergen kommune, etter at bystyrepolitikerne i utvalg for skole og barnehage ble informert av byråd Endre Tvinnereim på et møte tirsdag, som BA omtalte først. 

Eivind K. Nævdal-Bolstad, medlem i utvalg for barnehage, skole og idrett, støtter Mikkel Grüners (SV) forslag om å kreve høring:

Han sier at det definitivt blir høring, ettersom tre medlemmer fra Høyre og to medlemmer av SV i utvalget vil stemme for at det avholdes en høring om temaet.

– Må unngås

Det er tilstrekkelig at en tredjedel av utvalgets medlemmer krever høring.

– Så vi utgjør allerede 5 av 15 medlemmer. Bakgrunnen for Høyre ønsker å avholde en høring er de alvorlige overgrepssakene som er avdekket i bergensskolen den siste tiden. Etter ønske fra utvalget, har også byråden to ganger redegjort for kommunens rutiner og håndtering av de ulike sakene spesifikt.

Han mener slike saker må unngås og viser til at foreldre og barn trenger å vite at systemet fungerer:

– Vi må gjøre det som er mulig for å unngå slike forferdelige saker i fremtiden, og foreldre og barn må ha tillit til at systemet fungerer.

Nævdal-Bolstad kan ikke utdype hva som ble sagt på det lukkede møte med byråden tirsdag, men slår fast at han er svært bekymret for hvordan enkelte varsler er fulgt opp.

– Jeg kan ikke si noe om hva byråden har redegjort for i lukkede møter, men jeg har jo fulgt dekningen i blant annet Åsane Tidende. Inntrykket mitt er at måten enkelte varsler er fulgt opp definitivt ikke er i tråd med kommunens rutiner. Gjennom en høring vil vi kunne få vite mer om både dagens rutiner og håndtering, og det er helt selvsagt at vi må høre erfaringer fra saker hvor rutinene eventuelt har sviktet. Vi må være trygge på at rutiner og håndtering av slike saker er så gode som overhodet mulig.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker