Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STARTER: Rettssaken starter i dag og skal gå over fem dager i Hordaland tingrett. (Foto: Skjermdump, Hordaland tingrett)

Overgrepstiltalt åsabu i retten - nekter straffskyld

En mann fra Åsane nektet straffskyld på alle punkter ved starten av den svært alvorlige overgrepssaken i Hordaland tingrett.

Mandag startet rettssaken mot en mann i 50-årene som er tiltalt for seksuelt overgrep mot barn under 14 år.

Bakgrunnen for tiltalen er at mannen skal ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente i perioden mellom 2011 og 2012, og på nytt mellom 2012 og 2014.

De neste dagene skal Hordaland tingrett behandle den svært omfattende straffesaken mot mannen.

Klokken 09.30 ble retten satt. På spørsmål fra dommeren nektet mannen straffskyld for alle postene i tiltalen mot ham.

Statsadvokat Trond Høvik sa i sitt innledningsforedrag at etterforskingen har vært svært omfattende og at det har blitt gjort flere tilrettelagte avhør av fornærmede, noe retten vil få høre via avspilling av disse avhørene.

Høvik fortalte videre at tiltalte skal ha hatt et vennskap med familien, og har kjent fornærmede siden hun var ganske liten.

– På bakgrunn av saken og forholdene, har det vært meget krevende for fornærmede å forklare seg for politiet om forholdene hun har blitt utsatt for, sa han.

ÅT erfarer at den tiltalte i 2019 ble bøtelagt for seksuelt krenkede adferd mot en annen jente.

Mannens forsvarer, advokat Einar Råen, sa i sitt innledningsforedrag at retten må være ekstra varsomme når det kommer til vurderingene av bevisene i saken. Sett i lys av at forholdene er syv år tilbake i tid og den lange saksbehandlingen.

Under rettsdagen i dag fikk vi også høre flere timer med tilrettelagt avhør av fornærmede på Barnehuset (her fremkommer det detaljer ÅT ikke ønsker å gjengi av hensyn til fornærmede og sakens natur).

I morgen er planen at man skal fortsette avspilling med tilrettelagt avhør av fornærmede til lunsj, og deretter skal den tiltalte få avgi forklaring for retten.

På grunn av koronasituasjonen må pressen følge saken via videolink.

Statsadvokat Trond Høvik i Hordaland tingrett mandag. (Foto: Skjermdump, Hordaland tingrett)
Statsadvokat Trond Høvik i Hordaland tingrett mandag. (Foto: Skjermdump, Hordaland tingrett)

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker