Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Åsanehallen bør brukes til midlertidig Fysak-tilbud inntil en permanent lokalisering er bestemt. (Arkivfoto: Åsane Tidende)

Denne hallen bør bli midlertidig Fysak

Byens to største parti er allerede enig om at ideen om et midlertidig Fysak-tilbud Åsanehallen er god, så da er det vel bare å sette i gang en prosess.

Har du noe midlertidig, er det lettere å gjøre det permanent senere, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Harald Victor Hove. I Åsane Tidendes podcast debatterte Hove mot Even Sørland, som er leder av Åsane arbeiderparti. De to politikerne var begge enig i at Åsanehallen bør brukes som arena for et midlertidig Fysak-tilbud i bydelen inntil en permanent løsning er på plass. Dette er en strålende idé, som Åsane Tidende stiller seg bak.

For det er nemlig vedtatt at det skal bygges Fysak-haller i alle Bergens bydeler. Fra før finnes dette på Slettebakken i Årstad bydel og på Melkeplassen i Laksevåg. Dette er to svært populære tilbud, hvor barn og unge kan holde på med uorganisert aktivitet som skating, bmx-sykling, klatring, bordtennis eller bare hoppe på sprettmadrasser. 

I nordre bydel finnes foreløpig ikke dette tilbudet. Og vi vet at det kan ta tid, kanskje en god del år å få på plass et permanent tilbud for Åsanes flere tusen barn og unge. Men vi har en eksisterende hall mellom kjøpsgigantene Åsane storsenter og Horisont, som per nå brukes som vaksinestasjon i forbindelse med koronapandemien, og hvor mange i disse dager får sin tredje dose i hallen.

Når vaksineringen i Åsanehallen er over, bør utvilsomt arenaen kunne brukes som midlertidig fysakhall. Her kan man sette opp en skatebane, kanskje noen hoppemadrasser og et par bordtennisbord. Det skal ikke mye til. Kanskje et lite kafétilbud? Det handler bare om å ha et sted å være, et sted å prate med andre og et sted å drive med en aktivitet uten at det handler om at du nødvendigvis må være så god. I en fysakhall er alle velkommen, det er gratis og uforpliktende.

Hvis det er noe Åsane trenger nå, så er det en åpen arena hvor man bare kan møte opp og ha det kjekt med andre i trygge omgivelser – også i helgene og på kveldstid. Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært mye ungdomskriminalitet i Åsane de siste månedene. Bydelen har blant annet vært plaget med hærverk og branner. Kanskje dette kan være med redusere faren for at noen  setter fyr på et bosspann, eller knuser ruter i et verneverdig bygg?

Lavterskel er det i hver fall. Og det bør det også være for politikerne i Bergen. I hvert fall er det politisk enighet om at en midlertidig løsning er fornuftig.

Vi håper og tror Åsanehallen blir byens tredje Fysak-hall så snart vaksineringstilbudet avvikles.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker