Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDE: Selv om Salum Kashafali har levd gjennom større traumer enn folk flest, utstråler han en glede og livslyst som er til inspirasjon for alle. (Arkivfoto)

Åsanepodden:

Fra flyktning til olympisk mester

Da han var liten kunne det gå uker mellom hvert skikkelige måltid. Så mistet familien hjemmet sitt i et vulkanutbrudd før de ble drevet på flukt på grunn av borgerkrig noen måneder senere.

I denne ukens Åsanepodden har vi hatt besøk av Salum Kashafali. Her forteller han åpenhjertig om blant annet den dramatiske flukten til Norge, og hvordan det var å komme til et helt fremmed sted, så langt hjemmefra. 

Mistet synet over natten 

For Kashafali ble idretten en viktig arena i et nytt land, der ikke alt alltid var like lett. Og som så mange andre begynte han med fotball. At han som 17-åring tok steget over til friidrett var litt tilfeldig. 

– Folk sa jeg var så rask at det burde jeg begynne med, men jeg tenkte egentlig aldri at det var noe jeg skulle gjøre, forteller Kashafali. 

Da han likevel prøvde ble han raskt hektet. Så våknet han en morgen og kunne ikke se maten i kjøleskapet sitt. Det kunne lett blitt enden på hans karriere. 

Hør hvordan Kashafali har kjempet seg gjennom vulkanutbrudd, borgerkrig, rasisme og tapet av synet i dagens Åsanepodden:

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker