Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ALVORLIG: Hundeeier Birthe er sjokkert over at noen tilsynelatende har lagt fra seg både sjokolade og druer i skogen – noe som kan være svært farlig for hunder å få i seg. Det kostet nesten valpen hennes livet. (Foto: privat)

Slår alarm etter funn i skogen på Rolland: – Den raske responsen reddet livet til hunden

Druer og sjokolade kan være livsfarlig for hunder. Det kostet den lille valpen til Birthe nesten livet.

Mandag kveld var Birthe på tur i et skogområdet på Rolland sammen med den lille hundevalpen sin Klara.

Turen skulle imidlertid ta en dramatisk vending som nesten tok livet av den fem og en halv måneder gamle valpen.

– Jeg var på tur og trente innkalling med min 5,5 måneder-gamle valp i et skogholt på Rolland. Da hun ikke kom bort til meg da jeg ropte, gikk jeg for å lete etter henne. Da fant jeg henne ved et tre hvor jeg så at hun hadde munnen full av sjokolade, forteller hundeeieren til ÅT. 

– Jeg hadde på hodelykt og kunne se at det lå en hel sjokoladeplate og en stor drueklase ved siden av hverandre, dandert ved et tre. Jeg ringte veterinær og fikk komme til på Sandviken dyreklinikk med det samme. Der fikk hun brekkmiddel og kastet opp all sjokoladen, og det endte heldigvis godt, fortsetter Birthe.

Sjokolade kan nemlig være svært giftig for hunder, blant annet grunnet kakaobønner som inneholder teobromin. Også druer er potensielt gift for de firebeinte, og kan forårsake nyresvikt hos hunder.

- Farlig for hunder

 Birthe er svært takknemlig for hjelpen hun fikk hos dyreklinikken i Sandviken. Nå håper hun at denne saken kan bidra til at andre blir oppmerksomme.

– Jeg er takknemlig for hjelpen og engasjementet til veterinæren! Dagen etter gikk jeg opp i dagslys og fant sjokolade-restene og drueklasen. Det ble fjernet. Jeg vet jo ikke hvem som hadde lagt ut sjokoladen og druene, eller deres intensjon, men jeg vet at begge disse matvare er farlig for hunder å få i seg. Det gikk heldigvis bra med valpen min, og hvis det kan komme noe godt ut av saken må vel det være å gjøre andre hundeeiere oppmerksom på at slikt kan ligge ute i naturen.

Kan ha reddet henne

– Hvor nære var det at det gikk helt galt?

– Jeg fikk hunden til veterinær innen det var gått en time, så hun rakk ikke utvikle symptomer. Det kunne gått et par timer før man ville merket noe, i følge veterinæren, så den raske responsen kan ha reddet henne, sier hun videre.

- Svært ubehagelig tanke

Hun synes uansett det er svært merkelig at noen bevisst har lagt ut druer og hele sjokolader i naturen, og håper ikke noen har gjort det for å skade hunder.

– Det blir jo bare spekulasjoner, men det er jo påfallende å finne en hel sjokoladeplate og en stor drueklase dandert i skogen på denne måten.

– Tanken på at noen har ønsket å skade hunder er svært ubehagelig, så jeg kommer nok til å være ekstra oppmerksom fremover. Det håper jeg andre hundefolk og øvrige turgåere også er, og at man fjerner slikt hvis man ser det ligge i skogen og ved turstier.

FARLIG: Dette er svært farlig for under å få i seg. I et skogområdet på Rolland lå både sjokolade og druer inntil et tre. (Foto: privat)
FARLIG: Dette er svært farlig for under å få i seg. I et skogområdet på Rolland lå både sjokolade og druer inntil et tre. (Foto: privat)

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker