Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERT: Morten Røssland har latt seg begistre av klubbens nysignering, Mats Selmer Thornes. 

Spår stor fremtid for Mats Selmer Thornes (19)

Røssland tror han har skutt gullfuglen med signeringen av stortalentet

– Han er sinnsykt bra, sier Morten Røssland om 19-åringen som vekket interesse hos både Brann og flere Eliteserieklubber.

19-åringen Mats Selmer Thornes er sentral midtbanespiller og spilte seniorfotball for stavangerklubben Vidar i ung alder. Før 2021-sesongen reiste han til Øygarden og spilte 26 kamper i debutsesongen på Ågotnes. 

I går signerte han for Åsane. Det gleder Morten Røssland stort:

– Han ser sinnsykt bra ut, og passer profilen vår perfekt. Vi har hatt en tøff fight med å lande signaturen hans, og vi er glade for at han valgte Åsane. En meget spennende, ung spiller, sier Røssland.

– Det var interesse fra flere klubber, blant annet Brann og Sandnes-Ulf, så vi er fornøyde med å få han på plass her.

Agent: – Det var stor interesse for Mats

Spillerens agent, Sverre Eilert Maurseth, bekrefter til ÅT at flere klubber var aktuelle før han signerte for Åsane:

– Det var stor interesse for Mats, men aldri noe helt konkret. Åsane dro uansett det lengste strået. De viste at de virkelig ønsket Mats, og det betød mye for han.

– Han fikk tilbud om å trene med flere klubber i både Eliteserien og Obosligaen, blant annet Brann og Sandnes-Ulf, men Åsane var mest attraktivt for han nå, og de er en klubb som passer han veldig bra med spillestilen og den satsingen de står for, fortsetter Maurseth.

– Ingebrigtsen var viktig

Han sier videre at sportssjef Kåre Ingebrigtsen var en stor del av grunnen til at Thornes valgte nettopp Åsane:

– Helt klart. Kåre betydde mye og var viktig i hans valg av klubb.

Sportssjef Kåre Ingebrigtsen beskriver Thornes som en spiller med stor potensial.

– Mats er en moderne fotballspiller som skaper ubalanse. Han har gode ferdigheter, er direkte i spillestilen og flink til å true målet, sier han til klubben. 

Thornes var under kontrakt med Øygarden da Åsane viste interesse i fjor, men overgangen lot seg ordne med økonomisk hjelp fra en av klubbens støttespillere.

– Jeg tror Åsane og jeg blir en fin match. Dette føles som et riktig tidspunkt å ta et steg opp, så da klubben kom på banen var jeg ikke i tvil, sier 19-åringen.

Røssland og Åsane har hatt flere prøvespillere på plass den første treningsuken i 2021. Les mer om det her:

Kristoffer Nesse Stephensen var på plass. Han var en av klubbens aller beste spillere under Kjetil Knutsen, men den tidligere Sogndal-spilleren forsvant til Nest-Sotra, før han signerte for Mjøndalen. Der ble det imidlertid ingen kamper grunnet sykdom og skadeproblemer i løpet av sine to år i Drammen. 

– Han trener fortsatt med oss og er en spiller vi er i god dialog med, sier Røssland om Stephensen. 

Kilen mest aktuell

Også tidligere Bergen Nord-spiller Henrik Nyland var på treningsfeltet. Det var også Lars Oskar Kilen, Yousseg Chahib fra Strømmen og tidligere Egersund-spiller Jefferson de Souza.

– De Souza har reist, det samme har Chabib. Nyland er fortsatt aktuell, mens Kilen har imponert, sier Røssland om prøvespillerne. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker