Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Salum Kashafali løper 60 meter i Leikvanghallen lørdag. Her med trener Frode Bergheim. (Arkivfoto: Nelly Kroksnes)

– Det betyr mye for meg å konkurrere på hjemmebane

Når Norna Salhus arrangerer klubbmesterskap i Leikvanghallen, er det med en OL-mester på startstreken. – Jeg gleder meg, sier Salum Kashafali.

I sommer tok sprinteren gull under paralympics i klassen T12. Han har også EM-gull og verdensrekord på 100 meter med 10.43 fra 2021. Men når den atletiske mannen står på startstreken i lille Leikvanghallen, er alt det glemt. I hver fall for en stund.

– Betyr mye

– Selv om det er større å vinne OL-gull, så er følelsen før og under løpet det samme. Jeg elsker å løpe på hjemmebane i Leikvanghallen. Det å treffe kjente, være til stede og møte andre utøvere lokalt, synes jeg er kjekt. Det betyr mye for meg å løpe for klubben min i Åsane. 

Selv om det er 100 meter, som er Kashafalis favorittdistanse, skal han løpe 60 meter i helgen.

I form

– Jeg er i bra form og løp 6,81 for noen dager siden. Det er best i Norge så langt i år. Målet er å løpe fortere. Og jeg ønsker å komme ned på langt bedre tider. Hode og kroppen er i hvert fall på plass. Formen er god, forsikrer Salum til Åsane Tidende.

Han har 6.77 som personlig beste på distansen, og har nok ambisjoner om komme ned på den tiden lørdag ettermiddag.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker