Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BER OM ÅPNING: Norden-sjef for Voi, Christina Moe Gjerde mener innføringen av promillegrense bør gjøre at norske byer nå legger vekk planene om nattestengte elsparkesykler. (Arkivfoto: Sandor Dahl)

Voi-sjefen: – Vi ber om at nattestengingen oppheves

– Nå forventer alle som bruker elsparkesykler edru om natten at kommunene opphever regelen om nattestengt, sier Norden-sjef for Voi, Christina Moe Gjerde.

Etter høye skadetall og økt konflikt mellom sparkesykler og andre trafikanter meldte regjeringen lørdag kveld at de nå skjerper reglene for bruk av elsparkesykler på en rekke områder.

En av utleierne av elsparkesykler, Voi, som også opererer i Åsane, mener innføringen av promillegrense bør gjøre at norske byer nå legger vekk planene om nattestengte elsparkesykler.

– Nå forventer alle som bruker elsparkesykler edru om natten at kommunene opphever regelen om nattestengt. Noe annet vil være urettferdig overfor dem som har et behov for å komme seg rundt på natten, som er ganske mange, sier Norden-sjef for Voi, Christina Moe Gjerde, i en pressemelding.

Hun ønsker å se at politiet gjenomfører promillekontroller, og håper at promillegrensen vil gjøre det lette for myndighetene å håndheve regelverket.

– Det vil også ha en god preventiv effekt, sier Moe Gjerde.

Ikke tror på fortausforbud

Norden-sjefen har imidlertid ikke tro på at å innføre fortausforbud vil øke sikkerheten for sparkesyklister.

– Vi ser at de alvorligste ulykkene har skjedd i områder med dårlig utbygget infrastruktur for sykler og elsparkesykler. Vi er enige i at fortauet skal være på de gåendes premisser, men frykter flere alvorlige ulykker om elsparkesyklene skal tvinges ut i biltrafikken for enhver pris, sier Moe Gjerde.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker