Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Fem førere fikk beslaglagt sertifikatet sitt i helgen. Blant annet ble en mann i 20-årene målt til 96 kilometer i timen i Steinestøveien, opplyser fungerende stasjonssjef ved Bergen nord politidistrikt, Merethe Toppe 

Fem førerkortbeslag i helgen

På to døgn gjorde politiet fem førerkortbeslag. – Mye, sier fungerende politistasjonssjef Merethe Toppe.

Fredag 21.50 stanset politiet en mann i slutten av 20-årene på Tertnes. Han blåste til rødt i alkometeret og ble sendt til legevakten for utvidet kontroll. Mannen fikk førerkortet beslaglagt og ble anmeldt. Det er også mistanke om påvirkning av andre rusmidler.

96 km/t i 60-sonen

Natt til lørdag klokken 02.00 ble en kar i midten av 20-årene målt til 96 i 60-sonen i Steinestøveien. Politiet viste ingen nåde, og førerkortet ble inndratt.

Noen timer senere, nærmere bestemt klokken 22.40 lørdag kveld, var det UP som stanset en bilist på motorveien i Åsane. Føreren, en ungdom i begynnelsen av 20-årene, var altfor aggressiv på gasspedalen. I følge UP kjørte mannen i 115 kilometer i timen i 80-sonen. Det resulterte i fire prikker på førerkortet. Vedkommende hadde seks fra før. Dermed røk sertifikatet. 

– Kun til låns

Bare 20 minutter senere ble en 19 år gammel fører stanset i Steinestøveien. Han ble målt til 85 kilometer i timen. Grunnet tidligere prikkbelastning, ble han anmeldt og fikk førerkortet inndratt. 

Også en mann i midten av 40-årene, som kjørte gjennom Eikåstunnelen i 86 kilometer i timen, fikk sertifikatet beslaglagt. Det skjedde søndag kveld klokken 23.30.

Dermed ble altså fem førere fotgjengere i Åsane i løpet av helgen.

– Dette vister at førerkortet bare er til låns. Det er altfor mange som kjører for fort. Og disse fem er kun de vi har oppdaget. Det finnes nok også mørketall, sier Toppe som understreker at man får dobbel prikkbelastning om man blir tatt i prøvetiden, som er to år etter at mann har tatt sertifikatet.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker