Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DET ER MULIG: – Jeg har vært i nærheten av pallen flere ganger i vinter. Så det er mulig. Men jeg vil nok være fornøyd med å komme blant de ti beste, sier Maria Tviberg foran OL i Beijing. (Foto: Privat)

– Da jeg røk korsbåndet for fjerde gang, var jeg skikkelig redd

Med flere topp-10-plasseringer i vinter i både slalåm og storslalåm, har Maria Tviberg fra Spondalen forhåpninger om å være med i det øvre sjiktet når OL i Beijing braker løs i februar. Hun rakk en prat med Åsanepodden før hun dro.

Hun har røket korsbåndet fire ganger, pådradd seg flere andre skader og blitt avskrevet igjen og igjen. Men hver gang har 27-åringen kjempet seg tilbake i toppen. 

Gi det en siste sjanse

– Jeg har vært flink til å ta én dag av gangen. Og så elsker jeg å stå på ski. Men jeg må innrømme at da jeg røk korsbåndet for fjerde gang var jeg skikkelig redd. Jeg var i mitt livs form da det skjedde. At en liten feil skulle få en slik konsekvens, var litt ekkelt.  Men jeg ville gi det en siste sjanse for min egen del, sier Tviberg. 

Denne vinteren har det gått veldig bra, med flere topp-10-plasseringer i slalåm og storslalåm. Det er små marginer som holder henne borte fra medalje-plass. 

Pall-plass er bonus

– Jeg har vært i nærheten av pallen flere ganger i vinter. Så det er mulig. Men jeg vil nok være fornøyd med å komme blant de ti beste. Pall-plass får bli en bonus, sier Tviberg.  

Først en uke ut i februar skal hun i aksjon, og aller først i storslalåm. 

– Formen er stigende og jeg gleder meg veldig til å kjøre i OL, sier Tviberg i Åsanepodden. 

 

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Andre saker